Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5

Discussie: Dossier Rollentestbank

 1. #1
  Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
  Geregistreerd
  8 december 2007
  Leeftijd
  49
  Berichten
  161
  Rep kracht
  10

  Exclamation Dossier Rollentestbank

  Dossier Rollentestbank

  In de Nederlandse wet is bepaald dat brom- en snorfietsen niet harder mogen kúnnen dan de maximum constructiesnelheid zoals die staat vermeld op het kentekenbewijs en in het kentekenregister, vermeerderd met 5 km/uur.

  Maximum constructiesnelheid
  Voor de eenvoud en de duidelijkheid heeft de wetgever ervoor gekozen om een marge van 5 km/uur te hanteren. Dit is in het voordeel van de bestuurder. Door de marge wordt voorkomen dat iemand ten onrechte wordt bekeurd. De maximum constructiesnelheid van een bromfiets is bijna altijd 45 km/uur, die van een snorfiets 25 km/uur. De politie controleert dit met een zogenaamde rollentestbank.

  Wat is een rollentestbank?
  Een rollentestbank is een geijkt meetmiddel waarmee de maximum constructiesnelheid van de brom- of snorfiets wordt gemeten. De politie gebruikt twee verschillende soorten rollentestbanken. Bij de ene bank wordt ‘belast’ gemeten, met een belasting tussen de 60 kg en 100 kg. De meetresultaten van deze bank worden met 6km/uur extra gecorrigeerd (naast de eerder genoemde marge van 5km/uur). Bij de andere rollenbank wordt ‘onbelast’ gemeten. Beide merken rollenbanken voldoen aan de wettelijke eisen en zijn door het NMi gecertificeerd.

  Verplicht meewerken
  Als de politie vermoedt dat een brom- of snorfiets te snel kan rijden, dan is de bestuurder verplicht om mee te werken aan een test op de rollentestbank (Wegenverkeerswet, artikel 160 lid 4). De politie mag het voertuig hiervoor naar een andere plaats overbrengen en mag het voertuig ook enige tijd in bewaring houden om zo’n test uit te voeren.

  Snelheidsbegrenzer
  Brom- en snorfietsen mogen niet zijn voorzien van een snelheidsbegrenzer. Als bij controle blijkt dat er een begrenzer op zit, dan wordt die in beslaggenomen. Daarna wordt de meting van de maximum constructiesnelheid opnieuw uitgevoerd.

  Sancties
  Als uit de meting blijkt dat de brommer of snorfiets sneller kan dan de op het kentekenbewijs vermelde maximum constructiesnelheid, dan volgt een boete of inbeslagname. Een bon voor overtreding van de maximum constructiesnelheid voor brom- of fietsen is te herkennen aan feitcode N083 a t/m f.

  Wanneer inbeslagname?
  De brom- of snorfiets wordt in beslag genomen als de politie constateert dat de op het kentekenbewijs vermelde maximum constructiesnelheid met 20 km/uur of meer wordt overtreden én als dat voor de derde keer gebeurt binnen twee jaar. Bij de eerste of tweede overtreding in deze categorie, ontvangt de verdachte een waarschuwingsbrief waarin dit wordt uitgelegd.

  De Officier van Justitie kan de rechter vragen om een verbeurdverklaring van de brom- of snorfiets. Bij inbeslagname wordt altijd een schatting van de waarde van het in beslag genomen voertuig op het beslagformulier vermeld, zodat de rechter die waarde kan meewegen bij zijn/haar beslissing.

  bron : openbaar ministerie 15 januari 2008

 2. #2
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  29 april 2008
  Leeftijd
  29
  Berichten
  12
  Rep kracht
  0

  rollerbank registratie.

  hallo, ik wil mijn scooter verkopen maar ben all 2x op rollerbank geweest en ging te hard de 3de keer wordt hij in beslag genomen, als ik hem nu verkoop en diegene zet hem op zijn naam zijn die registraties dan weg?

  alsvast bedankt.
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 8 juli 2008 om 18:24 Reden: Even verplaatst en samengevoegd voor de volledigheid en info!

 3. #3
  Geliefde Grote Leider :) SF2Heino's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 oktober 2006
  Leeftijd
  53
  Berichten
  6.294
  Rep kracht
  20
  nee , blijft staan ..registratie is kenteken gebonden!

  ............當您朝右边看时您什么都不能看到在左边!

 4. #4
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  29 april 2008
  Leeftijd
  29
  Berichten
  12
  Rep kracht
  0
  Ik heb hem namelijk een half jaar geleden van een vriend gekocht die ook al een aantal keer op de rollerbank was geweest, tenminste dat zij hij dan
  maar ik heb daar dus niks over gehoord. en de moteragent zij dat die ook nog niet geregistreerd stond :S

 5. #5
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  17
  Het wordt wel degelijk geregistreerd.., en gebeurt het 3x in 2 jaar tijd, dan volgt er inbeslagname!
  Heb je ook nog een rijbewijs catagorie AM dan heb je dubbele pech. Er volgt dan ook nog een aantekening op het rijbewijs.., met een certificaat ontspring je de dans vooralsnog! Maar medio 2009 is ook dit verleden tijd.., dan moeten we allemaal aan zo'n (punten) rijbewijs!
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 9 juli 2008 om 16:05

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •