Discussie: Uw scooter Verkopen ?

Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
    8 december 2007

Uw scooter Verkopen ?

Als u uw scooter verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper de scooter op zijn naam overschrijft. Gebeurt dat niet, dan blijft u aansprakelijk voor de voertuiggebonden verplichtingen (verzekering ) en eventuele bekeuringen.

U moet ervoor zorgen dat u bij verkoop een officieel vrijwaringsbewijs krijgt. Het vrijwaringsbewijs is het enige geaccepteerde bewijs dat u niet meer verantwoordelijk bent voor uw verplichtingen als kentekenhouder. De belastingdienst verrekent de motorrijtuigenbelasting automatisch.

Het is verstandig om de scooter en het voertuigbewijs pas aan de nieuwe eigenaar mee te geven nadat u een geldig vrijwaringsbewijs heeft ontvangen.

Verkoop aan particulier
    Verkoopt u uw scooter aan een particulier, dan moet de overschrijving plaatsvinden op het postkantoor. De koper moet de overschrijving zelf regelen en ontvangt na overschrijving van de medewerker een vrijwaringsbewijs dat hij aan u moet overhandigen.
    Een eventuele actuele schorsing zal door de overschrijving automatisch worden beŽindigd.

Benodigde documenten voor overschrijving

Een geldig legitimatiebewijs
    Het Tenaamstellingsbewijs
    Het Overschrijvingsbewijs

Verkoop aan handelaar
    Verkoopt u uw scooter aan een door de RDW erkend bedrijf dat bevoegd is om vrijwaringsbewijzen uit te schrijven, dan ontvangt u van dat bedrijf het vrijwaringsbewijs. Een erkend bedrijf herkent u aan het RDW-erkenningsschild.
    Voor de overschrijving heeft de medewerker uw volledige kentekenbewijs nodig: Voertuigbewijs, Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs. Tevens moet u een geldig legitimatiebewijs overleggen.

Kentekenbewijs niet compleet
    Mist u delen van het kentekenbewijs, dan moet u eerst een vervangend kentekenbewijs aanvragen voordat de koper het voertuig kan overschrijven.

Bron : RDW datum 27 december 2007
    www.rdw.nl