Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Retro Club Member audie's schermafbeelding
    22 september 2009

Weten jullie dit

Volgens mij gaan we in de toekomst wegenbelasting betalen, waarom hebben anders een kentekenplaat op een scooter.
    Mijn Homepage [url]http://home.kpn.nl/piepl011/[/url]

hallo Audie,
    Vraag: waar baseer jij dat op dan zijn er tekenen,toen ik brommer reed in de jaren '70 was dat ook al zo zonder belasting toen reden er voorzover ik weet het merendeel brommer,toen nog allemaal op het fietspad,en zomige reden geen 40 hoor,60 70 kwam eerst,

hoor van jou.

"Biachio"

Retro Club Member audie's schermafbeelding
    22 september 2009
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Biachio Bekijk bericht
    hallo Audie,

hoor van jou.

"Biachio"
    Was maar een suggestie, misschien om de schatkist te spekken? Ja dat was vroeger, reed ik kreidler zonder helm.
    Mijn Homepage [url]http://home.kpn.nl/piepl011/[/url]

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Een kenteken plaat is niet alleen voor belasting!
    Rij maar vaak genoeg door rood! Je ziet ze niet en toch een prent in je brievenbus;-))

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Het zou mij niets verbazen als er straks wegenbelasting aan gehangen wordt. Ze weten in den Haag toch al niet hoe ze hun nek vol moeten krijgen.
    Vroeger kregen we een verzekerings plaatje achterop de brommer. Daar konden ze aan zien of je verzekerd was (elk jaar een andere kleur). Als je wat uitgevreten had (opgefokt) konden ze aan de hand van het nummerplaatje de accept giro thuissturen.
    Helaas kwam daarna de helmplicht waardoor de hele brommerhandel op zijn gat ging.

Hallo Piet,
    Misschien vergis ik mij maar we hebben nu toch ook een verzekering plaat(je)alleen krijgen we niet ieder jaar een nieuwe toch? We hebben niet voor niks kenteken papieren,als je de scooter verkoopt dan krijg je toch een vrijwaring bewijs,maar het kenteken dat blijft bij de scooter,volgens mij is dat het verschil met vroeger toen ik nog brommer reed (Kreidler RS de mijne was groen 5 versnellingen jonge jonge wat een mooie tijd was dat)dit terzijde,volgens mij gaat het nu op deze manier.

"B"

Ouwe beunoloog
    Belasting en APK et.cetera gaat sowieso niet gebeuren (ingevoerd worden) bij de scooter/brommer/snorfiets. Allemaal apekool verhalen.

Nl en BE waren tot voor kort de uitzonderingen in Europa v.w.b het kenteken.

Reden voor het kenteken op je voertuig.. Zie: Bromfietskenteken | Verkeer | Infopolitie.nl

Hoi Beunoloog,
    Ik had ook al zoiets verwacht,dus gewoon toeren zonder belasting heerlijk.

Gr"B"

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Het zou me toch niet verbazen dat er in de toekomst helaas een belasting gaat komen. Te beginnen met de tweetakt omdat die iets meer vervuilend zouden zijn (zeker onder dat mom). Ondanks de eventuele beloften van de regering in het verleden. Er gaat nu elk jaar nieuw beleid gemaakt worden om het pot(je) van de crisis weer bij te vullen. Het belastingvrije rijden van de kleine auto's is straks ook weer afgelopen.

Hoi PietSan,
    Er is niets veranderlijker dan het cabinet,we zien wel,we horen wel lekker blijven touren veel belangrijker toch?.

"B"

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste