Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: Geen garantie bij zelf onderdelen vervangen

25 augustus 2008

Geen garantie bij zelf onderdelen vervangen

Heeft iemand antwoord op de volgende stelling:
    Je koopt een onderdeel (v-snaar) en bevestig 'm zelf, de v-snaar knapt na slechts een paar km gebruik, blijkt ook nog dat je een verkeerde maat heb meegekregen.

Heeft de verkoper het recht te zeggen dat er geen garantie op zit omdat je deze zelf vervangen hebt?
    Laatst gewijzigd door CornHolio; 31 mei 2010 om 23:12

11 oktober 2006
    moeilijk , maar als je kassa bonnetje nog hebt hangt ie :)

25 augustus 2008
    Die heb ik dus nog, maar hij zegt dat er geen sprake is van garantie omdat ik hem zelf gemonteerd heb, klopt dit? Of is dat gewoon een lulverhaal?

11 oktober 2006
    Als hij zegt dat ie moet passen voor de scooter waarvoor je die snaar hebt gekocht vind ik wel dat ie hem zou moeten ruilen met bon ..maar dat bepaalt een zaak zelf .
    De een is wat soepeler als de ander maar denk dat schade komt door meegeven verkeerde maat .. anderzijds ... je verwacht normaliter wel een onderdeel in redelijke staat terug ..met die snaar ligt dat alleen wat lastig (overload is pang en hij is stuk kun je ook niet veel aan doen als ie veel te krap was ) ..maybe is het voor beiden acceptabel als jullie de kosten voor de nieuwe snaar delen ? Meestal vinden beide partijen wel in het midden ..stel het hem voor , nee heb je al, en 'ja' kan je krijgen toch ?

25 augustus 2008
    Vandaag weer bij hem geweest, hij heeft contact gehad met de leverancier en die wil hem niet vergoeden, de leverancier vertelde wel dat deze maat ook geen enkel probleem moest zijn en niet zomaar kan knappen. Lijkt mij sowieso garantiewerk dan?!?!

Hij wil de scooter nu gaan nakijken of er misschien een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

To be continued...

Ps. bedankt voor je reactie SF2
    Heino

NP
    Jammer dat zaak kiest voor TEEPEE voor da bunghole ..
    Mannen met brommertjes hebben nou eenmaal onderdelen nodig en komen graag terug bij zelfde winkel tot men als (mogelijke vaste) klant mindere ervaring heeft natuurlijk.... ah ja klanten genoeg en die zeeleeuw op zijn bankie weet het toch wel altijd beter .. zo gaat dat en Hollande :)

Men vergeet te vaak dat wie het leed van de v-snaar niet deelt, die mooie nieuwe glimmende etalage dragrace Vespakar met Rossi velgen ook niet meer aan je zal kunnen verkopen!

Komt het niet door vulkaan-as?
    Laatst gewijzigd door SF2Heino; 1 juni 2010 om 21:32

25 augustus 2008
    Ik hoop dat hij het probleem nu ook echt wil oplossen en dat het op een manier gebeurt waarbij we samen tevreden over kunnen zijn, hopelijk geen TP for the bunghole haha

Ik weet zeker dat ik niets verkeerds ermee gedaan heb, ik hem er zelf nog een aantal km mee gereden, en bereikte wel mijn wens...ik wou hem wat harder laten lopen.

Ik ben nl. al meerdere malen bij hem geweest met het verhaal dat hij steeds lagere topspeed heeft, op een gegeven ogenblik net boven de 50.
    Eerst op zijn aanraden een sportvario erop gezet, had geen zin, origineel er weer op gezet.
    Kleppen op verschillende afstellingen gehad.
    Hun er een keer na laten kijken, uiteindelijk alleen rollen vervangen en kleppen op 0.1 en 0.15 gezet 110,=. Toen liep ie 60, maar met een week was het al weer 55.
    Daarna op hun aanraden een nieuwe v-snaar erop gezet en opnieuw nieuwe rollen.. de oude rollen waren al weer versleten (hooguit 4 weken, 250km mee gereden?!?!)

Hij trok op dat moment heeeeeeeel langzaam op maar wel met een uiteindelijke top van 70, kijk daar ging het mij dus om (die top dan, niet de acceleratie :) ) maar helaas met hooguit 25 km knapt dus die V-snaar.

Dus afgesproken om de scooter donderdag opnieuw te brengen voor onderzoek en ik ben beniewd.

Laat het weten!!

我们的V带是由干燥的狗,然后将再生橡胶带转自..不告诉! :)

25 augustus 2008
    Zoals ik al wel verwacht had, niks kunnen vinden. De monteur zei dat het vermoedelijk toch aan de verkeerde maat had gelegen. De eigenaar wil er niks mee doen, hij wil me alleen 50% korting gegeven op een andere snaar. Dacht het toch niet. Het betrof een Dayco snaar waar hij 39,= voor vroeg, op internet koop je ze nieuw voor 15,=. Ik ga daar geen cent meer uitgeven. Voor een originele vroeg hij 57,=.

Ik ben naar een ander gegaan die voor een originele 19,95 vraagt. Daar ga ik dus in het vervolg mijn spul kopen.

De zaak waar ik dit gedonder allemaal bij gehad heb is:
    Jaap Bos Zwolle Vechtstraat

De andere waar ik daarna en in het vervolg mijn spul ga kopen is:
    Schakelaar aan de Diezerplein in Zwolle

11 oktober 2006
    Snap je wel ..idd behoorlijk prijzig voor funmerk snaar ;)
    Helaas ..Sommige funsnaren zijn idd gemaakt van ouwe riem van dode hond met gerecycled condoomrubber eromheen ..sterkte hangt af van merk bron-hond en of ie happy leven had gehad

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

1. zelf vertandingsolie vervangen bij een elystar