Discussie: Aangereden

Aangereden

Ik ben laatst aangereden.
    De politie heeft al een rapport gemaakt en daaruit blijkt dat de bestuurder van de auto mij geen voorhang heeft verleend dus schuldig is. Ik reed op moment van de botsing 45 km per uur en maakte eerst een schuiver en knalde tegen de auto.
    Nu moet ik hem nog ophalen bij het bureau maar de agent zei dat de hele voorvork verbogen was.
    Nu heb ik 3 vragen
    1 - ik heb een gianelli extra eronder liggen gaat de verzekering hier moeilijk over doen als de schade expert langskomt?
    2 - Is dit repareerbaar? hoeveel gaat dit ongeveer kosten?
    3 - Hoeveel krijg ik ongeveer vergoed voor een beta ark (ac) bouwjaar december 2005? de scooter was in nog in erg goede staat.

Laatst gewijzigd door Vlammetje; 19 november 2009 om 23:18

3 april 2008
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vlammetje Bekijk bericht
    Ik ben laatst aangereden.
    Nu heb ik 3 vragen
    2 - Is dit repareerbaar? hoeveel gaat dit ongeveer kosten?

Beste vlammetje,

Nu je een aanrijding hebt gehad en de aansprakelijkheid volgens jou duidelijk is adviseer ik je de schade te laten verhalen op de tegenpartij door je tussenpersoon danwel rechtsbijstandsverzekeraar. Zij zullen dan een expert bij de tegenpartij inschakelen die de schade aan de bromfiets opneemt. Heb je geen rechtsbijstand of tussenpersoon dan zal je zelf expertise bij de tegenpartij moeten aanvragen. Is de schade repareerbaar dan wordt de schade vastgesteld op basis van reparatie. Gaan de reparatiekosten meer bedragen dan de dagwaarde - restwaarde dan wordt de bromfiets economisch totall loss verklaard. Bij de vervangingswaarde (dagwaarde) wordt rekening gehouden met de waarde van een soortgelijke bromfiets inclusief alle opties die er op de bromfiets aanwezig zijn.

Als je nog meer vragen hebt verneem ik het graag van je. Ons kantoor is bereikbaar op 071-3649122.

met vriendelijke groet,

Verserdi Assurantien.
    Met vriendelijke groet,

Arie van der Wiel
    Verserdi Assurantien
    www.verserdi.nl

Vraag

Maar gaat de verzekering nu vragen waarom er een andere uitlaat enzo onder mijn scooter ligt? en kan dit ervoor zorgen dat ik niks meer vergoed krijg?
    Mijn vader heeft geloof ik al wat geregeld met de verzekering over de tussenpersoon

Laatst gewijzigd door Vlammetje; 20 november 2009 om 13:32

31 juli 2007
    De uitlaat is gewoon legaal en bovendien voorzien van een EEC-keuringmerk.
    Dus nee dit heeft geen consequenties.

Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,

Red face

Maar de ring in de uitlaat en de vario ring zijn eruit gaan ze hier ook niet na kijken? sorry als dit domme vragen zijn.
    Laatst gewijzigd door Vlammetje; 23 november 2009 om 10:42

Schade

Nouw ik ben dus aangereden heb vandaag mijn Beta ark (wrak kan ik het bijna noemen) terug gekregen.
    Nu is de vraag of jullie misschien kunnen schatten wat de kosten voor de reparatie gaan worden met behulp van de foto's die ik post. Het zijn niet super duidelijke foto's, mijn excuses hier voor! Maar ik kon mijn beta niet op een betere plek krijgen aangezien mijn middenbokstandaard niet wil inklappen.
    Zo ook als ie total los is iemand een idee wat de afschrijvingskosten per maand zijn van een scooter?

mvg
    Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)
    Laatst gewijzigd door Vlammetje; 25 november 2009 om 18:18

31 juli 2007
    Zover ik het kan beoordelen aan de hand van pic's moet je ongeveer tussen de 600/800 euro klaar zijn. Dit is inclu de voorvork.
    En aan de hand van kleurstelling kappen en de huidige bestikkering is het bouwjaar 2004.

Hoop tupperware naar de donder zo te zien inclu binnenkappen en dit is orgineel zeer prijzig. Alleen al de orginele bestikkering is al zo'n 70 euro plus de kappen en voorvork nog!!

En laat je het doen bij bv scootshop of plaatselijke dealer komen er ook nog eens extra kosten bij.
    Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 1 december 2009 om 19:16

20 juli 2009

Hij is toto volgens de schade expert.
    De verwachting is dat ik tussen de 900-1100 euro terug krijg + kleding schade.
    Nu de vraag het wrak word ongeveer 150euro hoeveel waarde zou der nog op mijn scooter zitten?

31 juli 2007
    Ja dat dacht ik wel dat hij toto verklaard zou worden.
    En als je een beetje kennis hebt van sleutelen zou ik scoot uit elkaar gooien..., onderdelen die naar z'n grootje zijn kunnen op het grof vuil geflikkerd worden en onderdelen die nog heel zijn bv via marktplaats aanbieden.

Motorblok compleet of in onderdelen, voor en achterwiel, remklauw, elec delen (CDI bv)..et.cetera. Dan heb je een goede kans dat je er nog wat meer voor terug krijgt als 150 pleuro's.

Het frame + kenteken (documenten) zou je e.v.t ook nog kunnen verkopen.

Met het schadebedrag bovenop de verkochte onderdelen kun je dan weer hele nette scoot terugkopen.

Soortgelijke discussies

1. aangereden, wat nu?