Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6

Discussie: Wat zijn mijn rechten. ??

 1. #1
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  7 september 2008
  Leeftijd
  55
  Berichten
  35
  Rep kracht
  0

  Thumbs up Wat zijn mijn rechten. ??

  Ik heb dus 3 mnd geleden een Sym Orbit 50 gekocht en heb vanaf de eerste seconde problemen met de scooter. Ik heb dan ook een aantal post gedaan op dit forum waar ik overigens goed en vriendelijke antwoorden op kreeg. Maar ik ben nu wel een beetje ten einde raad met de scooter.
  Ik zal het verhaal zo kort mogelijk omschrijven. Hopelijk heeft iemand een wijze opmerking over mijn rechten.

  Ik koop dus 3 maanden geleden de scooter bij een dealer te Amsterdam. Al direct bemerk ik dat de scooter TE traag is en niet lekker optrekt. Ja dat was een kwestie van inrijden .OK kan,maar had er geen goed gevoel over. Die zelfde dag zakte ik ook door de buddyzit,wat een veel voorkomend probleem zou zijn bij deze scooter,dus garantie. Ook de glazen van de spiegels zaten los waardoor het leek alsof ik met een kop en schotel achterop door de straten zoefde. O,kan gebeuren is garantie. Ook had ik de gratis topkoffer niet gekregen. Hier wist de dealer niets van,die hoorde er niet bij. FF bellen met de dealer,toch wel en zou worden nagezonden.
  Maar het slecht rijden van de scooter bleef bestaan. Ik heb nu in totaal met gisteren mee 29 uur in de werkplaats gestaan met de scooter.
  Snellere CDI. (??)
  Andere sproeier.
  Andere rollers.
  En heel veel keren de carburateur uit elkaar gehaald. Maar niets hielp. Op een gegeven moment ben ik naar een motor zaak gegaan om te vragen of deze mij konden helpen. Ook deze herhaalde de eerder omschreven handelingen. Maar zonder resultaat. Deze noemde mij op een moment zelfs een beetje een zeur. Dit rijden hoorde bij een 4t scooter.
  Op mijn verzoek keek hij uiteraard tegen betaling wel de rollers even na. Oeps helemaal vlak gesleten. (toch geen zeur??)

  Na het inzetten van de andere CDI had ik start problemen,inhouden van de motor en een heel hoog benzine verbruik. Gelukkig had ik de standaard CDI nog. ( deze wilde de dealer toen der tijd weggooien) Ik heb deze na een post op dit forum maar weer eens terug gezet. Startprobleem voorbij. Benzine verbruik is nu 1;28. (nog niet goed maar wel beter was 1;20) En houd niet meer in bij de top van 60. Maar het slecht optrekken bleef bestaan. Zeker als ik met een duo rijdt.
  Gisteren dus weer terug gegaan naar de dealer. De monteur herhaalde het zelfde gesleutel en wist mij toen te vertellen dat ik per ongeluk diesel had getankt. Ik had al +-80km gereden dus dat leek me stug.
  Om een lang verhaal toch iets korter te maken. De achterste versnelling is kapot. ?? Is volgens de importeur een voorkomend probleem. Dus nu is het wachten op de onderdelen.

  Maar nu mijn probleem: Ik heb zelfs met de importeur contact gehad maar wenste niet naar mij te luisteren,moest allemaal via de dealer. De dealer had al aangegeven er niet meer uit te komen.
  Nu blijkt achteraf dat ik gelijk had,er mankeert wel degelijk iets aan de scooter. Maar ben al 3 mnd verder. Nu word er eindelijk iets aan gedaan. (als dit het uiteindelijke probleem is.) Waarom zegt een dealer en een importeur dat de klant een zeur is als ze het even niet meer weten.
  Ook ik heb er nu de 29 uur in zitten. En het niet lekker kunnen genieten van de scooter. Wat een reclame.

  Tot overmaat van ramp ben ik van de week nog omver gereden door een automobilist die mij over het hoofd zag. Schade 600+ euro. Niet alles hoeft te worden gerepareerd. Sommige zaken zijn alleen wat krasjes.

  Maar wat zijn mijn rechten nu. Wie o wie heeft er wat wijze woorden..

  En natuurlijk ik moest het ook even kwijt..

  Groet,Eric.

 2. #2
  Geliefde Grote Leider :) SF2Heino's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 oktober 2006
  Leeftijd
  53
  Berichten
  6.294
  Rep kracht
  20
  Koop je juist een nieuwe scoot om al dit soort perikelen te vermijden en je komt alsnog in de regen terecht..

  Eigenlijk is het in zekere zin jammer dat ie met de laatste klapper niet iets meer schade had en gewoon totall loss verklaard werd , had in ieder geval een uitweg opgelevert .

  Dat je beetje geprikkeld word door de manier waarop de 'dealer ' met je omgaat als vragende consument snap ik wel ...hoor wat dat betreft dagelijks deze geluiden , en ja ..dit is ook een van de redenen geweest voor mijzelf om SH ooit zo op te zetten als het nu is , eigenlijk als een soort van zwaaiend handje zodat je die mooie meneren niet meer nodig hebt om hun werk te doen ;)

  Consumenten recht is iets waar ik niet erg in thuis ben helaas , maar je zou toch verwachten dat je ergens recht hebt op consumenten bescherming .

  Moeilijke is altijd om aan te tonen dat dealer niet aan zijn verplichtingen voldoet.
  Hij zal zich waarschijnlijk gewoon beroepen op feit dat het mensenwerk blijft etc of dat het door on-oordeelkundig gebruik komt of iets dergelijks en wast dan de handen in onschuld .
  De ene zaak pakt dat beter op dan de andere .

  Je verhaal lezende denk ik wel degelijk dat je een punt hebt en zou anders je advies willen geven dit verhaal te plaatsen op site van Radar (van de tv ) als dealer niet verder met je wenst te overleggen .

  Boys hebben daar doorgewinterde juristen in dienst die hier wel raad mee weten .

  Zelfs als de vraag niet juridisch oplosbaar zou blijken zul je waarschijnlijk een hele rits aan reacties krijgen want dit gebeurt velen met je .
  Zelf denk ik dat op moment dat je roering gaat maken er plots wel iets aan gebeurt want negatieve reclame kost klanten , vaak kan er dan in alle stilte plots wel iets geregeld worden.
  Slechte dealers zul je er altijd wel tussen houden, sommigen hebben klanten genoeg blijkbaar .
  Laatst gewijzigd door SF2Heino; 15 november 2008 om 17:37

  ............當您朝右边看时您什么都不能看到在左边!

 3. #3
  Retro Club Team Tjebbe's schermafbeelding
  Geregistreerd
  9 februari 2008
  Leeftijd
  57
  Berichten
  1.778
  Rep kracht
  14
  Wat ik wel weet van consumentenrecht is, dat een winkel een deugdelijk produkt dient te leveren. Is dat niet het geval, mag je als consument eisen dat de problemen binnen een redelijke termijn dienen te worden opgelost.
  Als de leverancier hier niet toe in staat is, heb je het recht om de koop ongedaan te maken. Oftewel scooter retourneren aan de leverancier en geld terug.

  Je kan eigenlijk beter niet met derden in zee gaan voordat je hier uit bent. Anders kan een leverancier zich daar weer achter proberen te verschuilen.

 4. #4
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  7 september 2008
  Leeftijd
  55
  Berichten
  35
  Rep kracht
  0

  Talking Thanx..

  Bedankt voor jullie reacties.

  Idd had de scooter beter helemaal in de prak kunnen liggen na de aanrijding. Het een goede oplossing geweest. Maar gelukkig heb ik het goed overleeft en dat is ook wel weer wat waard.;)

  Ik ben me er van bewust dat het naar een 3de gaan ook problemen kan veroorzaken. Ik heb dit dan ook van te voren gemeld bij de dealer. De eigenaar van de zaak is het er overigens wel eerlijk over dat de monteur een knoeier is van de bovenste plank.
  Nog wel even een leuke reactie van de monteur die hij de afgelopen keer gaf om het scooter probleem te verklaren:

  Ik loop dus al weer een uurtje rond om de winkel heen en ga weer eens een blik om de hoek van de werkplaats werpen. Zie ik de monteur gebukt naast de scooter staan. Hij staat te proberen een plasje brandstof van een doorsnee 3cm met een aanstekker te ontbranden. Ondertussen ziet hij mij staan en zegt: Meneer ik krijg dit niet aan. Het komt uit uw tank van de scooter. U heeft diesel getankt. Daar komt dit probleem van. Ik zeg: Beste man ik heb al dik 80km met deze tank gereden en ben ook rijdend hier naar toe gekomen. Het lijkt me er stug. Wat blijkt hij had weer eens ergens aan zitten draaien waardoor de scooter niet meer wilde starten..:D Zuchttt.

  Maar goed dinsdag moet het onderdeel binnen zijn en dan zien we of het probleem is opgelost. Gelukkig is de dealer wel bovag lid.

  Groet,Eric..

 5. #5
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  7 september 2008
  Leeftijd
  55
  Berichten
  35
  Rep kracht
  0

  Terugroep Sym Orbit..

  Vandaag kreeg ik de oproep van de dealer om even langs te komen met mijn Sym Orbit 50. De Importeur heeft een mail in het rond gestuurd om de Sym Orbit,s na te kijken op de remschijf (voor). De bouten kunnen lost rillen..

  Gelukkig was dit het onderdeel wat wel goed is aan de scooter..:D

  Groet,Eric.

 6. #6
  Geliefde Grote Leider :) SF2Heino's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 oktober 2006
  Leeftijd
  53
  Berichten
  6.294
  Rep kracht
  20
  Las er alleen niet bij of je nou idd diesel had getankt of niet Eric lol ...:D
  De logica van plasjes brandstof in brand steken ontgaat mij ook eerlijk gezegd ..hoogst ongebruikelijke manier van vaststellen wat er getankt is ...Als ie dat bij iemand doet die STP gebruikt in zijn brandstof staat bij beetje pech direct 't hele pand in lichterlaaie ..gniffel !

  Fawlty towers scooters ,goedenmiddag !
  Vermoeden is gelijk sterk dat er een andere gelukkigert op zijn Symmetje dus dwars door een politieafzetting of zo is heen gereden of zo , anders had de conclusie vast onoordigkundige zelfmontage van remblokjes geluid denk ik ...?
  Laatst gewijzigd door SF2Heino; 19 november 2008 om 16:46

  ............當您朝右边看时您什么都不能看到在左边!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Soortgelijke discussies

 1. Kan ik opvoerstukken van mijn aprilia sr op mijn wallaroo steken
  By Boosterbitch in forum Algemene Vragen
  Reacties: 5
  Laatste bericht: 16 juli 2009, 18:29
 2. Reacties: 6
  Laatste bericht: 20 januari 2009, 20:57
 3. zijn knipperlichten verplicht?
  By patrick0432 in forum Wet en Regelgeving
  Reacties: 7
  Laatste bericht: 22 juni 2008, 02:42
 4. FAQ: Brandstof en zijn toevoegingen.
  By Flaming Rox in forum Howto's
  Reacties: 2
  Laatste bericht: 15 juni 2008, 22:43
 5. waarom kan dat zijn zo iets
  By kevin in forum Algemene Vragen
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 29 mei 2006, 08:24

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •