Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 11

Discussie: Gemeente aansprakelijk stellen voor schade?

 1. #1
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16

  Gemeente aansprakelijk stellen voor schade?

  Gisteren ben ik terug vanuit mijn werk lelijk ten val gekomen door losliggende tegels. (fietspad)
  De schade die daardoor ontstaan is is aanzienlijk groot. (tussen de 5 a 600 euro)
  De losliggende tegel (s) is gekanteld op het moment dat ik er met mijn voorwiel overheen reed en heeft de uitlaatbocht vol gepakt waardoor ik in één keer stil stond en gelanceerd werd. Flinke schuifschade op div kappen aan de rechterkant en uitlaat totaal vernield is het resultaat hiervan, om van de kleding nog maar niet te spreken

  Heb hieronder een kopie van de brief die ik meteen naar de gemeente heb verstuurd bijgevoegd.

  Mijn vraag is nu of ik wel een degelijke kans maak om de schade en de gederfde inkomsten te verhalen. (denk zelf van wel, maar wat meer info in deze is altijd welkom)

  Kopie brief:

  Vandaag, 15 juli 2008 ben ik met mijn scooter op het fietspad op de kruising van de Sluisdijk en de Kanaaldijk te Gouda ten val gekomen door losliggende stoeptegels, waardoor ik flinke schade heb opgelopen. Mijn scooter is zwaar beschadigd en mijn broek en jas zijn licht beschadigd. Ook heb ik een flinke wond en kneuzingen aan mijn knie en enkel waardoor ik mijn werkzaamheden bij mijn werkgever tijdelijk niet zal kunnen uitvoeren. Ook kan ik niet meer met mijn scooter rijden. Deze schaden zullen we op de gemeente verhalen. Ik heb foto's van de schade en situatiefoto's van de losliggende tegels. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn verneem ik dat graag. Graag ontvang ik spoedig een reactie hoe dit op te lossen.
  Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 16 juli 2008 om 16:37 Reden: De flame is ff uit de Rox!

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

 2. #2
  Geliefde Grote Leider :) SF2Heino's schermafbeelding
  Geregistreerd
  11 oktober 2006
  Leeftijd
  53
  Berichten
  6.294
  Rep kracht
  20

  Thumbs down

  Sterkte Mies ...

  Ja ..je maakt wel degelijk een kans .
  Maar kan lange weg worden want gemeentes erkennen niet snel schuld. Probeer een afschrift van het proces verhaal te krijgen als er politie is geweest om zaak op te nemen. (geven ze waarschijnlijk niet..toch proberen!!)

  Ik heb zelf door een een omleiding een eenzijdig ongeval gehad . Door werkzaamheden aan het fietspad langs de Haarlemmerweg op weg naar Ijmuiden ,moest ik omrijden via havengebied waar je de weg niet op mag maar via fietspadn je reisroute moet maken
  Op de route ben ik op een zeer onverzichtelijk punt op een midden op fietspad staande paal geklapt .Reed iemand voor mij op een meter of 25 en die ging op laatste moment om die paal heen , maar was voor mij niet te meer te ontwijken . Ik had iemand achterop en wij zijn beide bont en blauw afgevoerd ambulance - brommer total loss. (had men gewoon zo langs de weg laten staan ter molestatie???)

  Dag later naar buro Lodewijk van Deijssel gegaan , maar kreeg geen opgemaakt proces mee en werd onvriendelijk verzocht buro te verlaten..direct door naar verantwoordelijk stadsdeel Geuzenveld Slotermeer gegaan die eerst ontkenden dat het hun territorium was. Vervolgens verzekeringsmaatschapij gemeld en laten komen die schade taxeerde omdat ik via hun ook mijn rechtsbijstand had (Orion!!!)

  Mijn verhaal stopt na het volgende :
  Conclusie politie: U reed op een fietspad !! en paaltje was rood wit geschilderd !!(maar wel al zeer krom en door diverse anderen geraakt!!Heb er wel 5 kleuren kapdelen aangetroffen in gras !)
  Verzekering stuurt triomfantelijke brief dat het mijn eigen schuld is want U reed op fietspad! grote letters !...(nogal wiedes..mag de weg niet op!!) En ..ik heb nimmer een proces verbaal onder ogen gehad !!(2x ambulance en heleboel autotjes oom agent aanwezig geweest!

  Had prive al heel veel aan mijn hoofd en werd geconfronteerd met een overlijden van een zeer dierbaar iemand in dezelfde periode dat ik de pijp aan Maarten gaf , was me op dat moment de sores niet waard , al is het te gek om los te lopen dat het zo gegaan is.
  Volgende stap had geweest (letselschade)advocaat in de arm te nemen en zaak nogmaals aanhangig maken..
  Zet dit hier nu neer om je indruk te geven hoe men je gaat proberen te piepelen !!

  in ieder geval ..een maatschappij als Orion raad ik nooit iemand meer aan , je snapt waarom !
  Als je de 10 regelige conclusie brief van Orion leest zakt acuut je broek af..te onbeschoft voor woorden !


  Als je de pic ziet ..hij is gewoon finaal door de helft gesneden..uitlaat weggedrukt , buis waar stepje op vastzat helemaal rond getordeerd ,waterpomp eraf geslagen voetenplaat steunen beide 180 graden weggeslagen.. radiator een kant helemaal weg vork zijwaarts weggetordeerd.. alle kappen kaduk ..enige kap die nog heel was was dat halve kapje tussen de achterkappen!!(en de cockpit) stond net 800km op teller wat verzekeraars schade expert niet geloofde voor een 98'er:(
  Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)
  Laatst gewijzigd door SF2Heino; 16 juli 2008 om 16:19 Reden: een kant gewoon helemaal foetsie..bij 't steppie 180 graden framebuis getordeerd..balhoofd ontzet ..

  ............當您朝右边看时您什么都不能看到在左边!

 3. #3
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16
  Dat men mij gaat proberen te piepelen ben ik me wel bewust van Henk. Echter ben ik zeer vasthoudend en heb een pitbull mentaliteit :D.
  Bovendien heb ik gelukkig getuigen en heb de complete situatie op de gevoelige plaat vastgelegd meteen na het voorval.
  En het is een stukje waar je verplicht op moet rijden als scooter/brommer zijnde.., dus met praatjes van dat ik daar niet mocht rijden die wuif ik zo weg en van tafel!
  Had geen tijd om de popo's te bellen vanwege een afspraak bij mij thuis, maar dat lijkt me in deze zaak ook niet nodig.

  Het lullige is dat ik normaliter nooit over dat pad rijdt ivm fietsers die in tegenovergestelde richting rijden.., zijn wellicht Engelse toeristen
  Vlieg altijd over de weg maar op dat moment stond er een file en dus dacht ik die even te omzeilen...., vanaf nu ga ik alleen nog over de weg en asfaltpaden rijden want het is een drama op zo'n pad met stoeptegels.
  Dan maar liever een bekeuring trotseren :p

  Totaal los jou Peug op dat .....paaltje.., wat een bastards om je zo van het welbekende kastje naar de muur te sturen

  En misschien heeft de heer Arie van der Wiel van Verserdi Assurantien nog e.v.t een tip in deze? (of dat men een hart onder de riem wil
  steken van ome Mies :p)
  Dan verneem ik dit graag.


  M.v.gr. Mies.
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 16 juli 2008 om 18:26 Reden: Ome Mies heeft het recht aan zijn zijde..., toch!?

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

 4. #4
  Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
  Geregistreerd
  8 december 2007
  Leeftijd
  49
  Berichten
  161
  Rep kracht
  10

  Aanrijding en dan

  Aanrijding en dan

  Aansprakelijkheid wegbeheerder
  Een gevaarlijke toestand van de weg of gebrek aan de weg kan tot een verkeersongeval leiden, dat u als weggebruiker grote schade kan berokkenen. Schade aan het voertuig of erger: persoonlijke schade door verwondingen. Denkt u aan een gat in de weg of een nauwelijks zichtbare wegafzetting. De wegbeheerder kan hiervoor vaak aansprakelijk worden gesteld, als u tenminste normaal heeft gereden.
  Als door zo'n gevaar aan de weg een verkeersongeval wordt veroorzaakt, moet de wegbeheerder uw schade vergoeden. Dat geldt niet als hij bewijst dat hij het ongeval nooit met tijdige maatregelen had kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld een brug stort in doordat een boot tegen een pijler vaart, waardoor u, als u net komt aanrijden, te water raakt. Of bijvoorbeeld als er een harde storm opsteekt waardoor een stevige, goed onderhouden, lantaarnpaal over uw auto valt. Hij is ook niet aansprakelijk als het gevaar voorkomen had kunnen worden met extra onderhoud waarvoor de wegbeheerder echt geen geld heeft. De financiële middelen van de wegbeheerder kennen grenzen.


  Wie is de wegbeheerder
  Binnen de bebouwde kom: gemeente, maar soms een Hoogheemraadschap. Voor de zekerheid kan de gemeente worden geraadpleegd.
  Provinciale wegen: provincie.
  Rijkswegen: Rijkswaterstaat, postbus 20901,
  2500 EX Den Haag.
  Particuliere wegen: de eigenaar van het terrein.


  Wegbeheerder aansprakelijk stellen
  Als u alleen schade aan uw voertuig of aan uw kleding heeft opgelopen, kunt u het best zo spoedig mogelijk de wegbeheerder zelf aanspreken. Heeft u letsel opgelopen, dan kunt u het best eerst contact opnemen met de ANWB Verkeersslachtofferlijn, telefoon 088 269 77 66, omdat het dan niet verstandig is om zelf de schade te regelen. U heeft vijf jaar de tijd na de gebeurtenis om een vordering tot vergoeding van de schade in te dienen.


  Hoe aansprakelijk te stellen
  U kunt het best schriftelijk de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor de schade onder vermelding van de toedracht, met name de oorzaak van de schade. Dit dient u als schadelijdende partij ook te bewijzen: denkt u hierbij aan politierapport, getuigen, of foto's van de situatie. Hieronder vindt u een modelbrief die u kunt downloaden om de wegbeheerder aansprakelijk te stellen. Bij schadebedragen boven de € 500,- kunt u het best contact opnemen met de wegbeheerder om af te spreken hoe de schade moet worden vastgesteld, bijvoorbeeld door een expertise.

  Modelbrief aansprakelijkstelling wegbeheerder
  https://webwinkel.anwb.nl/published/...eerder.nl.html


  Voorbeelden
  U rijdt over een uitvalsweg waar u plotseling met uw linker voorwiel in een gat rijdt waardoor uw as breekt. De wegbeheerder is dan meestal aansprakelijk.

  U loopt op de stoep en zwaait naar de buurman die u iets toeroept. U valt en breekt uw knie waardoor u een tijdlang in het gips gaat. De gemeente is in de regel niet aansprakelijk, omdat hij niet meer dan eens per 8 weken alle stoepen en fietspaden kan controleren en herstellen. Als uw buurman 2 weken daarvóór nog een briefje naar de gemeente had gestuurd over de losliggende tegel, wel.

  U rijdt op uw motor met 70 km per uur op een weg waar u 80 mag. In een bocht komt u ten val omdat door wegwerkzaamheden een flinke hoeveelheid split is achtergebleven. U komt in het ziekenhuis terecht. De wegbeheerder is dan aansprakelijk, tenzij er een duidelijk waarschuwingsbord was aangebracht of een verlaagde maximumsnelheid gold.

  U fietst in het halfdonker. Onder een viaduct rijdt u tegen een wegafzetting die nauwelijks zichtbaar was. Er was evenmin een waarschuwingsbord geplaatst of verlichting aangebracht. De wegbeheerder is dan aansprakelijk.

  U rijdt 's winters om 8 uur over een brug waar het extra glad is en hard waait, terwijl op de radio en de tv al vanaf half 6 gewaarschuwd is voor bevriezing en extra gladheid van dit soort weggedeelten. De wegbeheerder had nog geen kans gezien overal te strooien. De wegbeheerder is niet aansprakelijk.

  U rijdt met vorst op zoab om 11.00 uur 's ochtends. U rijdt 90 à 100 km per uur. U moet plotseling remmen voor een voorligger die gaat slippen en u raakt zelf ook in de slip. Er is overal gewaarschuwd voor gladheid, maar op de snelwegen zijn ook al de strooiwagens langs geweest. Toch is het zoab nog glad. De wegbeheerder is niet aansprakelijk, want u had meer rekening moeten houden met de gladheid.

  U rijdt in het donker binnen de bebouwde kom tegen een dranghekje aan dat een aannemer overdag op de stoep had achtergelaten en dat over de weg gewaaid is. De aannemer had in opdracht van de gemeente werkzaamheden aan de stoep verricht. De gemeente is (anders dan een privé-persoon in zo’n geval) niet aansprakelijk voor fouten van de aannemer. Het is geen gevaar van de weg zelf. Dus moet u bij de aannemer aankloppen.

  U slipt in een bocht door olie op de weg, die met zekerheid niet lang daarvóór verloren is door een ander – onbekend gebleven – motorrijtuig. De wegbeheerder is niet aansprakelijk. In zo’n geval kunt u wellicht aankloppen bij het Waarborgfonds omdat olie beschouwd wordt als afgevallen lading waarvoor een onbekend gebleven motorrijtuig aansprakelijk is.

  U raakt in een slip terwijl nagenoeg tegelijkertijd de brandweer arriveert om de olie te verwijderen. Daags ervóór is er een aanrijding geweest waarbij olie is vrijgekomen en de politie is ook ter plekke geweest. Daarom had de politie de brandweer ingeschakeld. De wegbeheerder is dan vaak wel aansprakelijk, omdat meteen gewaarschuwd had kunnen worden als de olie niet aanstonds kon worden verwijderd.
  Met vriendelijke groet,
  Chemado

 5. #5
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16
  Oke thanks Chemado,

  Goede info ;),

  Heb ondertussen begrepen van mijn vrouw dat ze gereageerd hebben op mijn brief @ meldpunt gemeente bij ons. (dus toch wel snel.., zegt niets maar toch)


  Geachte heer/mevrouw  Hartelijk dank voor uw e-mail van

  In antwoord op uw e-mail kunnen wij u het volgende laten weten.
  Uw melding is geregistreerd onder nummer 33814 en is naar de verantwoordelijke afdeling doorgestuurd.

  Een schadeclaim dient schriftelijk te worden ingediend naar BenW t.a.v. dhr. Zwiers, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Hierbij graag vermelden: de datum, tijdstip, locatie en aard van de schade.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0182 58 83 33.

  Met vriendelijke groet,

  Ruby Thielsch-Doup
  afdeling klant contact centrum, meldpunt openbaar gebied
  dienst publiekszaken gemeente Gouda
  telefoonnummer: 0182 58 83 33
  faxnummer: 0182 58 82 26
  bezoekadres: Klein Amerika 20
  e-mail: *****


  Hopende op een goede afloop zal ik uiteraard het topic steeds voorzien van e.v.t antwoorden en/of oplossingen die op mijn brief gaan volgen van verantwoordelijke wegbeheerders.

  Update soon!!
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 16 juli 2008 om 21:54

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

 6. #6
  Retro Club Member
  Geregistreerd
  3 april 2008
  Leeftijd
  53
  Berichten
  6
  Rep kracht
  0
  In het algemeen heeft chemado al weergegeven hoe de aansprakelijkheid voor een wegbeheerder ligt maar in de praktijk wijzen Gemeentes (lees verzekeraar van de Gemeente) helaas vaak de aansprakelijkheid af. Zaak is inderdaad om goede foto's of films van de situaties te maken zodat het gevaar van de losliggende tegels duidelijk naar voren komt en toch even langs het politiebureau te rijden om het vast te laten leggen.
  Ik ben zeer benieuwd of je deze schade makkelijk hebt kunnen verhalen. Mocht je vragen hebben neem gerust kontakt met me op.

  Arie van der Wiel
  Verserdi Assurantie
  Met vriendelijke groet,

  Arie van der Wiel
  Verserdi Assurantien
  www.verserdi.nl

 7. #7
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16
  Even een update,

  Alleréérst bedankt voor de input allemaal.

  Ik heb gisteren een belletje gehad van de betreffende afdeling van de gemeente. Ze waren heel erg behulpzaam en vonden het voorval heel vervelend.(Jah ik nog meer!!)
  Echter konden ze mij ook alleen maar doorverwijzen omdat volgens het kadaster het desbetreffende fietspad in bezit is van de provincie Zuid-Holland (de beheerder). De fietspaden in de nabijheid zijn weer wel van de gemeente maar daar is verder ook niks op aan te merken.(is asfalt en goed verzorgd)

  Na wat heen en weer gebel moest ik maar een brief schrijven naar: Regiokantoor Dordrecht, Stationsweg 4 postbus 710
  3311 JW Dordrecht onder vermelding van schadeclaim.

  Had inmiddels ook nog wat meer pica's gemaakt van de situatie rondom de sluis.
  Vanwege een grote renovatie heeft ter plekke zwaar materieel gereden en opgeslagen gelegen.
  Dus vandaar de extra foto's die ik toch maar even aan dossier heb toegevoegd.(lui van rijkswaterstaat waren er ook,staan ook op de kiek..,ff lachen jongens is voor een werkstuk :p mijn zoon heeft ze nog bedankt veurrr de medewerking :D)

  Het kostenplaatje van de schade aan de scooter bedraagt; 496,34 euro.., buiten de kleding en gederfde inkomsten, niet gering dus!
  Toen ik dit telefonisch aangaf begon men al te morren dat ze niet wisten of mijn aanvraag wel gehonoreerd zou worden.
  Op de vraag waarom niet konden ze niet echt een concreet antwoord geven want daar moeten meerdere mensen over beslissen..., ja zo ken ik er ook nog een paar haha.

  Dus we zullen zien wat eruit komt rollen, heb iig een uitgebreide specificatie bij mijn brief gevoegd van de onderdelen die beschadigd zijn.

  Meer info soon!

  Groet Mies.
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 21 juli 2008 om 02:07 Reden: I will take them to court!!

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

 8. #8
  Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
  Geregistreerd
  8 december 2007
  Leeftijd
  49
  Berichten
  161
  Rep kracht
  10
  Het kan nog slechter aflopen , zie onderstaand bericht.
  Wat is de status Rox ? Heb je de gemeente formeel aansprakelijk gesteld ?  Stoeptegel los, scooter onderuit
  Gepubliceerd op 04 juli 2008, 17:40
  Laatst bijgewerkt op 04 juli 2008, 17:42
  Alphen aan den Rijn -
  Een 17-jarige Alphenaar is gistermorgen gewond geraakt toen hij met zijn bromscooter onderuit ging op de Tolstraat. De Alphenaar reed over een losliggende stoeptegel waarna één zijde omhoog kwam en tegen de onderzijde van de bromscooter vastsloeg. De scooter schoot hierdoor omhoog waarna de Alphenaar ten val kwam.

  Hij werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.
  Met vriendelijke groet,
  Chemado

 9. #9
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16
  Nope Che..., ben in conclaaf met de provincie (zie vorig bericht)..., dus status is nog the same!

  Maar ambtelijke burocratie.., tsjaa dat duurt even helaas.
  Ga éérst lekker op vakantie..., en dan zien we wel wat er uit voortvloeit! Scootie vlamt inmiddels weer.
  Ben iig niet van plan om op te geven zonder slag of stoot!

  Maar ik heb engelengeduld wat dat betreft..., komt best goed hoor, maar het is misschien nog wel een lange weg die ik ga bewandelen!

  Hoop dat het voor de mede scooteraar goed uitpakt qua vordering en genezing! Is exact hetzelfde wat bij mij gebeurde..., alleen bij mij was het in een bocht.., dus reed niet zo hard.
  Deze jongen is echt letterlijk gelanceerd met hele vervelende gevolgen.

  Meer info na : 22/08 (waarschijnlijk)

  Groet Mies!

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

 10. #10
  Sheriff @ low profile Flaming Rox's schermafbeelding
  Geregistreerd
  31 juli 2007
  Leeftijd
  54
  Berichten
  3.497
  Rep kracht
  16
  Ooh nog een kleine toevoeging!

  Heb er melding van gemaakt op 17/07/2008 en tot op de dag van vandaag (15:10-08/08) nog niet hersteld!!

  Woorden schieten hier een beetje te kort om mijn gevoelens uit te spreken!! (censuur is hier wel gewenst! Haha.)
  Laatst gewijzigd door Flaming Rox; 8 augustus 2008 om 20:10

  Gelieve geen vragen via de mail of pm! (ook geen Visitor Messages) Gewoon posten op het forum,
  op die manier heeft iedereen er profijt van.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Soortgelijke discussies

 1. !SPOED! vespa lx 4t 4v kleppen stellen
  By jonkobellug in forum Technische vragen 4-Tact
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 20 juni 2009, 19:11
 2. Nieuws: Gemeente neemt 82 fietsen mee - Algemeen Dagblad
  By Scootergirl in forum Scooter Nieuws
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 9 september 2008, 19:40
 3. kleppen stellen piaggio zipp 4t
  By marcels1971 in forum Technische Vragen
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 11 maart 2008, 21:14
 4. Nieuws: Win een electrische scooter - Gemeente Amsterdam
  By Scootergirl in forum Scooter Nieuws
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 7 februari 2008, 11:55
 5. Kleppen stellen ET 4
  By kaassie in forum Technische Vragen
  Reacties: 2
  Laatste bericht: 23 januari 2008, 19:21

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •