Discussie: claimen waardevermindering scooter na schade ?

Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
    8 december 2007

claimen waardevermindering scooter na schade ?

Bij schade aan een autovoertuig kun je tevens de waarvermindering van het voertuig claimen als gevolg van de schade ( naast de reparatiekosten van de schade ) .

Is dit ook van toepassing op een scooter ?
    Gaat in verhouding dan om een relatief lager bedrag vanzelfsprekend maar toch .....

Kan verserdi hier wellicht iets over melden ?
    Chemado

3 april 2008
    Er bestaat conform de jurisprudentie recht op vergoeding van waardevermindering indien na reparatie blijkt dat het beschadigd object zonder schade meer bij verkoop had opgeleverd dan met schade. Er is hier wel uitgegaan van het gegeven dat het object goed is hersteld.
    Deze jurisprudentie betreft wel alleen auto's maar zou naar mijn mening ook toegepast kunnen worden op bromfietsen. Nu is er bij auto's een formule ontwikkeld om de waardevermindering te berekenen.
    Essentieel bij deze richtlijn is dat er een bepaalde ondergrens aanwezig dient te zijn afhankelijk van de auto, de hoogte van de cataloguswaarde van de auto en het arbeidsloon en spuitkosten (vervangen onderdelen leveren eerder een waardevermeerdering op dan een waardevermindering) Hoe hoger het arbeidsloon en spuitkosten en hoe jonger de auto des te meer is er kans op waardevermindering.
    Deze richtlijn geldt echter alleen voor auto's tot 60.0000,=.
    Bij een claim van een bromfietswaardevermingdering zal je dus in onderhandeling moeten gaan met een verzekeraar maar het zal inderdaad gaan bij een grote herstelbare schade van een paar tientjes indien we de formule er op toepassen. Zeker de moeite om te claimen maar geen officiele richtlijn voor. Met goede argumentatie zal een verzekeraar hier echter wel voor open staan.

Verserdi Assurantien

Arie van der Wiel
    Laatst gewijzigd door Chemado; 9 juni 2008 om 23:59

Retro Club Admin Chemado's schermafbeelding
    8 december 2007
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Verserdi Bekijk bericht
    Deze richtlijn geldt echter alleen voor auto's tot 60.0000,=.

Verserdi Assurantien

Arie van der Wiel

Dank voor je heldere uitleg !
    Chemado

Soortgelijke discussies

1. schade op rollerbank verhalen
    By rbsh in forum Verzekering en Rechtsbijstand
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 9 maart 2009, 22:15
  2. Nieuws: Schade bij botsing busje en scooter - Stentor
    By Scootergirl in forum Scooter Nieuws
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 19 december 2008, 18:21
  3. Schade na uitwijkmaneuvre
    By JelZo in forum Verzekering en Rechtsbijstand
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 13 november 2008, 18:23
  4. Schade melden of beter niet?
    By Colt1989 in forum Algemene Vragen
    Reacties: 5