Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: olie van de action??

3 mei 2013

olie van de action??

hoi, heb ff een vraagje, heb al een beetje op het internet gezocht maar ben er nog niet zo zeker van. Mijn vraag is.. Kan ik die 10 W 40 half synthetische olie van de Action gebruiken op mijn 4-takt scooter????? Wie oh wie gebruikt dit ook en wat zijn de ervaringen....

Retro Club Expert funny16's schermafbeelding
    29 mei 2012
    Hoi Di,

Kijk gebruiken kan altijd. Maar eerlijk gezegd: olie is de basis van de levensmachine van de scoot.
    Ik zou daar niet op bezuinigen. Ga voor een iets betere olie, mijn tip. Kijk anders even bij halfords en laat je ff adviseren.
    Dat voorkomt narigheid achteraf. De motor is goeie olie waard en heeft het nodig!

ut is maar een tip.

Grt

Funn

Retro Club Master Biachio's schermafbeelding
    9 januari 2012
    Staat vast wel een een berichtje op de site met de juiste olie info.
    "B"iachio

TAKE IT EASY,OR EASY TAKES YOU!!

Banned
    7 mei 2012
    Bij de beurtjes die ik doe gebruik ik altijd Castrol 10W 40 olie.
    Als het een snelle scoot is die ik omgebouwd heb gaat er 5W 40 volsyntheet in.
    Olie moet je niet op bezuinigen.
    Arno

Ouwe beunoloog
    Olie moet je niet op bezuinigen.
    +1 !!

(ook niet mengen..., vaak geeft dit meer problemen dan lief is, is mijn ervaring!)

Idem v.w.b merk olie ! Zowel de (bij mij) aanwezige 2 en 4 takt scooters krijgen allen Castrol toegediend! Zeer zeker een prijzig goedje ''heden ten dage'', maar het heeft z'n nut in 28 jaar (meerdere malen) zeer zeker bewezen in mijn beleving.
    Laatst gewijzigd door Ouwe beunoloog; 11 juni 2013 om 22:28

26 juni 2013

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Zoveel olie heb je toch niet nodig om af en toe bij te vullen en die ene keer in de tig km geheel te verversen. Als je scooter in de soep loopt ben je pas echt krap bij kas!! Goedkope olie voldoet aan de minimaalste eisen om verkocht te mogen worden, meer zit er ook echt niet in. Ik denk dat je dan beter even langer met je oude goede olie door kunt rijden. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.

1 februari 2014
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piet san Bekijk bericht
    Onderbouw je bericht eens. Ik breng ook veel tijd voor op het motor-forum, en daar zijn complete topics over deze olie. Het enige merkbare nadeel is heel simpel: er ontbreken bepaalde toevoegingen die het mogelijk maken deze olie te gebruiken in combinatie met een natte koppeling. Echter kunnen sommige motoren er wel mee overweg.

Verder zijn er blokken uitelkaar gehaald na langere tijd gebruik te hebben gemaakt van deze olie. Conclusie die getrokken wordt: Geen overmatige slijtage cq aanslag op draaiende en vaste delen in het blok.

Dan lijkt het mij meer dan duidelijk dat deze olie ook voldoende is voor onze retro-scooters.

Verstandiger dan op oude olie rijden die zwaar vervuild is, en tevens zijn smerende/reinigende/koelende werking verloren heeft.

Jim

14 juli 2014
    Ik moet Jim toch wel gelijk geven.
    Mijn Kymco Like 125 moet om de 2000 KM nieuwe olie hebben, dit staat zo in het boekje.
    Er zijn scooters die kunnen toe met om de 5000 of 10000 Km.

Ik vraag me af als je een scooter rijdt zoals ik, waar je iedere 2 maanden nieuwe olie in moet gieten, deze olie dusdanige goede qualiteiten moet hebben dat hij toegepast in een VW transporter wel 40000 mee gereden mee kan worden.

Deze olien van 15 tot 30 euro de liter zijn naar mijn mening een beetje te overgedimensioneerd voor mijn scootertje van 10 PK.

Ik ben dan ook van mening dat je beter om de 2000 km stip er Action olie in kun mikken dan blijven rijden met een olie van 30 euro de liter.

8 maart 2016
    Er word veel geschreven over olie, dure olie wilt nog lang niet zeggen dat die beter is dan de ander uiteraard wel met de zelfde specificatie te vergelijken. Kroon olie heb vroeger altijd gekocht was goed en goedkoop, naar mate ze meer bekent worden reizen de prijzen de pan uit. Zo is dat ook bij de andere merken, voorbeeld je rijd een mercedes kost het uurloon 120 euro en zelfs nog meer op plaatsen, rij je een fiat ben je voor 55 euro ervan, conclusie te betaald meer voor bekendheid merk, dan wat de olie echt waard.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies