Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Discussie: Piepend voorwiel

Piepend voorwiel

Revrie's,
    Wie kent dit probleem?,tijdens het rijden hoor je met tussen pose een hoog piepend geluid,zoiets als metaal op metaal ik dacht eerst aan de rem blokjes,remmen gaat goed en hoor geen bijgeluiden dus dat kan het niet zijn,als ik het voorwiel onbelast rond draai voel ik op een gegeven moment een weerstand alsof er een slag in het wiel zit maar dat is het ook niet want tijdens het rijden merk ik niets van slingeren voorwiel/stuur,wat het wel kan zijn?( remschijf misschien) ,a.s woensdag gaat hij naar de dealer dan hoor ik wel wat het kan zijn.

word vervolgd.

tukker47
    hoi B"iachio

bij mij kwam het piepen van de voor veren

er zitten van die kunststof bussen om daar heb ik siliconen spray tussen gespoten en het piepen was weg

groeten ipie

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tukkertje Bekijk bericht
    hoi B"iachio

bij mij kwam het piepen van de voor veren

groeten ipie
    Oke ipie,
    Maar dat piepen doet die ook op vlakwegdek,vermoed toch remschijf.

4 augustus 2007
    Hoij Biacho,

Ik ken het probleem en heb er in het duistere verleden van deze site als eens over gehad.
    Dit werd toen niet erg serieus genomen.
    Waarschijnlijhk is de hete remschijf plotseling sterk afgekoeld geworden, bv door een plas water gereden. Daardoor is deze iets scheef getrokken en veroorzaakt nu het piepje en de weerstand.
    Dus doe er verstandig aan en leg er een nieuwe remschijf op.
    Je kunt ook zoals de andere destijds deze tip betweterig in de wind slaan.

Hoije h, (dit is limburgs voor: Goeden dag of Oat Morn (misschien beter bekend)
    Matjeuke

Hoi Matjeuke,
    Jij bewoord precies wat ik denk,en ja als het noodzakelijk is zal ik zeker deze laten vervangen,hoop alleen dat dit onder de garantie valt,bedankt voor jou reactie.
    Aanstaande woensdag ga ik hiervoor naar de dealer ik hou je op de hoogte.

bij ons heet zoiets ajuus zoals van tot ziens of tot morgen heeft dus meerdere betekenissen.

Ouwe beunoloog
    Maar als dat zo is (wat ik betwijfel) moet je dit kunnen horen, zien en/of voelen.
    Als men dus geen trillingen waarneemt tijdens het rijden zal het probleem ergens anders inzitten.

Vermoed zelf de as of er is iets mis met de wiellager(s).

En ja dit valt onder de garantie.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ouwe beunoloog Bekijk bericht

Vermoed zelf de as of er is iets mis met de wiellager(s).

En ja dit valt onder de garantie.
    Hallo Beunoloog,
    Ik voel geen trillingen tijdens het rijden ook niet tijdens remmen,alleen dat hoge pieptoontje en door het handmatig draaien van het wiel voel ik een weerstand,ik hoor het woensdag wel bij de dealer,hou je op de hoogte.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    denk dat je remblokjes iets aanlopen.
    gezien er niet meer met asbest word gewerkt, denk ik dat er een ijzervijsel hoorbaar is vanuit de remblok op de schijf.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kremers Bekijk bericht
    denk dat je remblokjes iets aanlopen.
    Ja dat zou ook nog kunnen,ben benieuwd wie er van jullie gelijk heeft of in de buurt komt van de oplossing,maar goed dat hoor ik woensdag wel.

Ouwe beunoloog
    Ook dit acht ik niet waarschijnlijk aangezien je een rete (retro) nieuwe scooter hebt.
    En wie er gelijk heeft of in de buurt zit maakt niet zoveel uit.....we zitten hier immers om advies, c.q indicatie te geven waar men het moet zoeken.

Alhoewel ik al ruim 18 jaar in de skoeters zit en deze trend vanaf het begin heb meegemaakt met de China scoots, zegt mij dit helemaal niets. Achter de schermen van dit intussen immense donkere bos zijn er immers maar een stuk of 4 Chinese fabrieken die ongeveer 92% van de meest exotische merken en type's (ook de retro) scooters fabriceren/assembleren, c.q. op de markt brengen. Dit zijn; Baotian, Benzhou, Huatian en ZNEN/Fosti.

Deze fabrikanten maken allen gebruik van dezelfde onderdelen, die ze uiteraard niet zelf produceren of simpelweg van elkander hebben gekloond. Daarom staan er ook vrijwel nooit merknamen op onderdelen van Chinese scooters.

Ok...inferieure kwaliteit is altijd al een issue geweest maar gek genoeg betreft dit niet de remschijf(ven) en/of remblokken. Ook de segmenten van de trommelrem is vooralsnog niks op aan te merken.

Bovendien moet je wat Danny aangeeft ook visueel kunnen waarnemen..., zowel op de schijf als achterin de klauw of op de zuiger(s).

Maar goed aangezien je nog garantie hebt, zal ik het lekker bij de dealer neerleggen.

N.b: wat ikzelf wel een paar keer heb meegemaakt heb ik al aangegeven in een eerder reply op je vraag. Dus lichtelijke kromme as of de lagers waren (zijn) niet goed recht in het wiel geperst...., rubber stofring niet op de juiste plek en de boel gaat flinke wrijving kweken op den duur.

Anyhoe, we wachten het af...keep us posted "B"iachio!
    (ben zelf ook wel benieuwd naar de uitslag)

Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste