Discussie: Winterbanden zin of onzin

Question Winterbanden zin of onzin

Ik vraag mij af of winterbanden voordeel hebben of niet. Velen laten hun scooter in de winter binnen staan, maar anderen rijden zomer en winter met hun scooter. Wissel je dan steeds je banden? Heeft iemand ervaring met op winterbanden rijden?

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Bestaan er winterbanden voor scooters dan?
    Als je het doet zou ik op sites als marktplaats 2 velgen scoren en ze daar op (laten) monteren, kun je gewoon wielen wisselen en klaar ben je.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    Denk dat winterbanden op de scooter hetzelfde effect hebben als op een auto/Motor.
    Omdat de rubber samenstellingen en het patroon wijzigt bij een winterband, zul je een betere grip hebben dan met een normale band.

Een kennis van mij rijdt nu op een winterband, en deze geeft aan dat dit idd een verbetering is.

Ik zeg persoonlijk, kijk hoeveel en of je moet rijden met eventuele sneeuw.
    bezuinigen zou ik er immers niet op doen, je kunt er ook in de zomer mee rijden.
    Houdt dan wel rekening, dat het comfort weer ietwat achteruit gaat.

Overweeg anders om een extra set velgen te kopen (deze zijn ja niet zo gek duur)

kijk eens hier Scooterbanden.eu - Winterbanden

Geef wel een tip! bespaar niet op een merk ! kies voor een goede keuze.

23 augustus 2011
    Is er ook zoiets als een bandentest zoals bij de autobanden?

3 november 2011
    Bij winterbanden is de samenstelling van het rubber anders dan bij zomerbanden. Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius zullen de winterbanden beter gaan presteren. Zomerbanden verharden namelijk als het te koud is. Door de verharding verliest je eerder de grip op het wegdek bij koude weersomstandigheden. Winterbanden blijven soepel, wat resulteert in een betere grip. Let wel op voldoende profiel, bij een winterband wordt een absoluut minimum aangehouden van 4 mm.

Maar je moet bij jezelf afwegen of het nuttig is, onze winters zijn erg veranderlijk daarbij rijd een deel wel in de winter en een ander gros net als motorrijders stallen de scooter in de winter in de schuur. Deze winter is een goed voorbeeld te warm boven de 7 graden en vaak 10, nu toevallig hebben we een late vorst periode maar hoelang houd deze aan. Dus het is een afweging, ook omdat vaak op fiestpaden verijzde plekken zijn doordat er niet goed word schoongemaakt dat is een algemeen probleem wegen zijn redelijk tot goed schoon maar vaak zijn fietspaden vooral bij overgangen of rondtondes vies en ijzig dan helpt zelfs een winterband weer niet. Maar is je rijgedrag in de winter anders dan in de zomer als je rijd. Geloof dat de meesten er wel rekening mee houden, ik in iedergeval wel. Dus gewoon een afweging maken voor jezelf nut of geen nut.

23 augustus 2011
    Dat is wel duidelijk. Maar welke winter band kies je nu en vooral waar herken je de kwaliteit aan. Als ik even vergelijk met de autobanden kun je wel kiezen uit pakweg 20 verschillende merken winterbanden terwijl er maar een stuk of 6 echt goed zijn. Hoe kun je die beste keuze maken in de scooterbanden? Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de zomerbanden.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Ik heb geen idee welke merken er winterbanden voor scooters maken maar ik denk dat er op het internet wel verkopende websites zijn waar kopers hun positieve/negatieve bevindingen kunnen plaatsen.

23 augustus 2011
    Scooterrijders zijn natuurlijk ervarings deskundigen maar geven toch een subjectieve beoordeling.
    Als je niet glibbert of op je bek gaat is een band al snel goed.
    Ik had liever een profesionelere test gezien waar ook slijtage grip enz getest wordt.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    denk dat wanneer je safe wilt gaan voor een winterband of sowieso een goede band voor de scooter, neem dan een A merk. en bezuinig niet op die paar 10tjes met de eventuele gevolgen vandien....

23 augustus 2011
    Op banden moet je in elk geval niet besparen. Het is je enige kontakt met de weg. Ik had een site gevonden met een scooterbandentest maar ik weet niet zeker of het onze maat scooters betreft. Daar zag ik dat een topmerk bovenaan stond en een ander topmerk helemaal onderaan bungelde. Vervelend is dat je zo in elk geval niet op een willekeurig "topmerk" af kunt gaan.