Discussie: bella milano subframe

bella milano subframe

Kleine hick up met mijn bella milano.... blijkbaar zijn er toch een structuele verandering geweest de uitlaat die ik had gekocht voor de bella past niet omdat het subframe waar de motor aan de voorkant aan hangt recht is en niet gebogen is. Blijkbaar zit er dus verschil tussen de frames van 2010 2011. Nu moet ik even een goede oplossing vinden ervoor. De ophang punten zijn niet het probleem die passen precies maar doordat het frame iets anders is kom ik met de bocht van de uitlaat niet om het frame heen.

Dus mijn vraag is kan ik een bus ertussen maken of een deel van de oude uitlaat eraf halen (bovenste deel plus de bocht) bus erover heen en dan deze weer aan de nieuwe uitlaat vast lassen. Zit beetje in dubio wat het beste is.

Verder loopt mijn bella milano perfect, zei al dat ik een aantal onderdeeltjes had vervangen sproeier en de bougie, toevallig vanmorgen keek ik naar de oude bougie deze bleek al vervangen te zijn door de dealer had dus niet gehoeven.
    Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)

3 november 2011
    Beetje meetwerk maar lijkt erop dat ik met een kleine ingreep de pijp kan veranderen zonder dat ik teveel chroom verlies. Het rode deel is tekort omdat het subframe recht is en niet gebogen, dat is ondertussen veranderd met de nieuwe modellen. Wil dus de Uitlaat doorsnijden bij de Oranje streep en vervangen door de oude uitlaat pijp erin te passen ongeveer 2 cm en dan lassen. De orginele pijp past in de diameter van de nieuwe chromen pijp dus zou dat geen probleem moeten zijn ook de hoek klopt, verder maakt het niet uit voor het vermogen aangezien een 4takt niet afhankelijk is van de diameter van de uitlaat. Verder zet ik er daarna een hitteschildje op zodat het optisch ook nog een leuk uiterlijk heeft. Maar ik ga de oude uitlaat nog niet versnijden is nog nieuw ga eerst even zoeken op de sloop voor een oude uitlaat. Of iemand hier van het forum heeft ergens nog een oude uitlaat liggen. verder moet ik de bouten veranderen aangezien op de oude uitlaaat bussen zitten die niet op de nieuwe pijp zitten, heb nu niet genoeg draad op de bouten. Kreeg wel gelijk een wild ideetje maar haha weet niet of ik dat ga uitvoeren. Zat te denken om er links en rechts een uitlaat aan te maken met een gesplitste flens bij de uitlaatpoort.... dromen dromen dromen dus ffkes maar nie lolll
    Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Ik zou gewoon een stukkie pijp met de zelfde diameter en wand dikte scoren en dat er tussen lassen.
    Het bougie verhaal had ik ook, maar een reserve bougie is natuurlijk nooit verkeerd..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door robbie Bekijk bericht
    Dat wilde ik dus ook eerst doen maar dan moest ik de nieuwe uitlaat in twee stukken snijden, dus was teveel werk zo heb een bocht van een oude uitlaat eraf gesneden en die op maat gemaakt voor de dmp. Nu moet ik alleen nog even nieuwe beugels maken voor het spatbord omdat de oude uitlaat het spatbord ondersteunde. Maaruh hier het geluid van de nieuwe uitlaat denk dat het wel een lekker soundje is krijg alleen beetje gevoel dat ome agent ffkes onder bij de motor gaat kijken en wil zien of dit wel een 50cc is en geen 125cc 4takt....want dat is exact het zelfde geluid lollll.....

4takt geluid dmp uitlaat retro - YouTube