Discussie: inrijden

inrijden

hoe moet ik mijn scooter inrijden? wat houd dat in? wat moet ik wel of niet doen?

gr. angelique

13 november 2011
    ik heb gister mijn nieuwe scoot opgehaald en moet hem dus ook inrijden. De leverancier vertelde dat je nog niet vol gas moet gaan rijden. kilometertje of 35 per uur rijden. En geen lange stukken achterelkaar, maar meer optrekken --- remmen ---- optrekken --- remmen.. beste is dus in je woonwijk beetje rondrijden.

dank je yarinya.
    wat voor scooter heb jij nu? rijd hij lekker?
    de mijne komt woensdag binnen, maar weet nog niet wanneer we hem kunnen ophalen, ik hoop zo snel mogenlijk, ik kan niet wachten! haha!

gr. angelique

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    Wellicht voor nu overbodig op de vraag, maar hier een algemene tip !

Bij een nieuwe Scooter zijn de motoronderdelen nog niet op elkaar ingesleten, waardoor er een wrijving ontstaat.
    Om te voorkomen dat er lekkages of vastlopers komen is inrijden toch wel van groot belang.

En natuurlijk neemt de scooter het u in dank af om als een zonnetje te gaan rijden.
    Maar daar is algemeen GOED onderhoud voor nodig (Zie verder op het forum).

Allereerst moet u als de motor koud is de eerste 500 meter eventjes langzaam rijden om de motor op te warmen. Laat uw scooter dus niet stilstaan om warm te worden, maar begin meteen met rijden.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u voorzichtig rijdt. Hiermee willen wij zeggen ''dus rustig optrekken en niet vol gas rijden''. Als maatstaaf moet u in gedachten houden dat u 3 kwart van het vermogen van de scooter het beste kunt gebruiken. Dit moet u 300km lang volhouden. Dan is de scooter redelijk ingereden.

Hierna mag u met vol gas rijden, al is het aanbevolen om nog 200km lang af en toe rustig te doen, en niet constant zo snel mogelijk rijden of optrekken.

Belast de scooter ook niet continu met 2 personen in het begin.
    Gebruik uiteraard ook een kwalitatief goede olie, bezuinig hier niet op er gaat immers maar 0.9 liter in de carter.

Er zullen vast nog wel andere manieren zijn om een scooter of brommer in te rijden, maar het belangrijkste is dus de eerste 500 km rustig aan te doen.