Discussie: brandstofmeter werkt niet.?

6 juni 2010

brandstofmeter werkt niet.?

Hoi,

Weer een probleempje.., mijn benzine metertje blijft continu op vol staan terwijl ik toch wel een aardig eind heb gereden, wie weet de oplossing voor dit probleem? Ben benieuwd naar jullie reacties..

Groeten,
    ed

Retro Club Member supervalk's schermafbeelding
    15 februari 2008
    Ed, het is bekend dat de benzinemeter lang op vol blijft staan, als hij dan eenmaal gaat zakken zit je ook zo op een halve tank qua meter. Hoeveel km hen je gereden tot nu toe na je laatste tankbeurt?

gr. Martin

hoi ed

die meter van mij komt na zo,n 80 kilometer in beweging en dan staat die ook zo op half vol een echte oplossing is er niet voor

6 juni 2010
    ha ha ha oow ok bekend "probleem" dus...,

Ik denk dat ik een kilometer of 70 heb gereden na de eerste tankbeurt. Hoeveel liter gaat er eigenlijk in het tankje?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door superindo Bekijk bericht
    ha ha ha oow ok bekend "probleem" dus...,

volgens mij 4,5 liter zo ongeveer
    de tank is vrij plat daarom duurt het zolang voor de meter in beweging komt
    je kan beter kijken op de teller hoeveel je hebt afgelegd ik heb van daag bij 130 km getankt en er ging nog geen 3 liter in dus 150 kilometer is voor mij een aardige richtlijn om te gaan tanken

Nieuw Lid decophil's schermafbeelding
    22 december 2008
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tukkertje Bekijk bericht
    volgens mij 4,5 liter zo ongeveer
    de tank is vrij plat daarom duurt het zolang voor de meter in beweging komt

groetjes ipie
    Dan loopt de jouwe wel erg zuinig , ik en mijn vrouw hebben beide een killerbee , zij de Custom ( zelfde als Bella50 en de Fosti Grande retro ) en ik de New Custom ( zie avatar ) beide de snor uitvoering en nog geheel orgineel.We hebben ze nu bijna 3 weken , mijn kilometer stand is 225 en die van mijn vrouw heeft nu ruim 300 km gelopen.
    Wij rijden allebeide gemiddelt 1:25 maar dan houdt het toch echt op en jij rijd 130 km op nog geen 3 liter dat is ruim 1:43 .Wat heb jij anders dan de orginele uitvoering .
    Ben ook wel benieuwd wat de rest zoal gebruikt per km.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Decophil Bekijk bericht
    Ben ook wel benieuwd wat de rest zoal gebruikt per km.
    hoi decophil

als eerste zitten jullie nog in de inrijperiode en de carburateurs zijn ruim afgesteld van af de fabriek maar dat is normaal

13 februari 2010
    Ik heb het ergens al eens geschreven, duurt inderdaad lang voordat de meter in beweging komt. Maar als die gaat gaat ie snel naar leeg !

Ik rij onbegrensd en haal met gemak 1:34 km
    Rij ik begrensd dan is mijn verbruik ineens 1:24 RaRa. Komt omdat de onsteking dan onderbroken wordt (de eigenlijke begrenzing) terwijl je wel 'gas' blijft geven. Benzine verdwijnt onverbrand uit de uitlaat.

14 juni 2010
    Bij mij doet de brandstofmeter het ook niet, maar deze blijft de hele tijd op leeg staan.
    Waar zou dit aan kunnen liggen?

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    ik denk dat het stekketje los zit.
    Althans , dat is mij eens overkomen na een service beurt