Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Discussie: Afslaan bij stationair, moeilijk starten

13 februari 2010

Afslaan bij stationair, moeilijk starten

Hoi lui, denk even mee en geef me de gouden tip voor volgend mysterieus geval. Het volgende is plots opgekomen: wanneer ik stil sta slaat motor gelijk af. Startmotor gilt wel in de rondte maar grijpt niet aan. Wanneer ik de scoot nu op de middenstandaard zet (bok) dan is het 'klik' en lopen.
    Je zou dan denken dat het achterwiel weerstand zou bieden maar heb het nu diverse malen getest, het achterwiel beweegt nog geeneens tijdens starten op de bok. Dat slechte starten heeft ie nooit gedaan en ik was juist zo trots dat het altijd zo perfect ging (tegenover andere scootertjes).
    Ook heb ik het gevoel dat het gas wat na-eilt na loslaten. Dus gas loslaten en je voelt dat ie nog effe gas blijft geven, snappie ?
    Iemand ?

tukker47

groetjes ipie

13 februari 2010
    Dat van die bendix ga ik zeker doen, eveneens dat luchtfilter. Staat nu pas 1528 km op. Dat van de carb afstellen betwijfel ik, want als 'ie nit afslaat loopt die mooi stationair evenals als de scoot op de standaard staat. Wellicht dat het tijd wordt om de kleppen te (laten) stellen ?

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    kleppen stellen na 1528 km , zou niet nodig mogen zijn.
    Die moeten minstens 6000 gewerkt hebben.
    Anders hebben ze nooit echt goed gestaan, dit weet ik van een monteur die in het verleden mijn 1e bella heeft onderhouden.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wilger Bekijk bericht
    kleppen stellen na 1528 km , zou niet nodig mogen zijn. Die moeten minstens 6000 gewerkt hebben.
    Volgens deze bijbel na 1600km. klik

ScooterHulp Team
    3 januari 2010
    Mossie dat hij niet meer start zonder dat hij op de bok staat kan ook met je schakelaar van je zijstandeerd te maken hebben.
    Haal deze anders eens los en kijk dan nog eens.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door fizzzzle Bekijk bericht
    Haal deze anders eens los en kijk dan nog eens.
    Die schakelaar op de zijstandaard heb ik al na de eerste 100 kilometers eraf gesloopt ! Ik ben al bezig geweest met fijnafstellen van staionair, maar dat luistert wel erg nauw cq secuur. Starten doet ie nu goed mits op de middenbok, denk dat het achterwiel te veel weerstand geeft op koppeling tijdens starten
    Als ie nu afslaat en hij start niet direkt, zet ik hem op bok.... Ga wel binnenkort even die kleppen nakijken.

13 februari 2010
    Tad, gefixed, gemaakt en bella'tje snort weer ouderwets. :)
    Afgelopen vrijdag helemaal afgesteld en motortje liep weer lekker, vanmorgen om 05:15 uur wilde het kreng niet starten. Vanmiddag de bak eraf gehaald om toch de boel maar eens wat nader te inspecteren.
    Tis dat me oog er op viel want de breuk in het slangetje was nagenoeg niet te zien. Voor de foto heb ik het wat verder open gebogen. Dit is toch de benzineslang? Zoja dan is het van inferieure kwaliteit en zal ik deze vervangen. Retrotje start weer na n klik en snort als de beste. Mossie happy !
    Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)

Retro Club Member audie's schermafbeelding
    22 september 2009
    Hoi Mossie,
    Goed gedaan jochie, kijk zo hoort plus tekst en foto, want daar hebben we wat aan.
    Mijn Homepage [url]http://home.kpn.nl/piepl011/[/url]

Nieuw Lid Jznen's schermafbeelding
    20 oktober 2009
    Als het de benzine slang zou je kreng nog niet starten, want dan zou je moeten lopen naar de pomp :P