Discussie: Tankmeter

Tankmeter

Mijn tankmeter beweegt na het omdraaien van het contactslot keurig naar de "vol" stand echter na de laatste tankbeurt van ca. 60 km geleden zie ik de wijzer niet meer bewegen. Dus of mijn Bella is nog zuiniger dan zuinig geworden :D , of er zit een draadje van de tankvlotter los :(

Heeft iemand dit probleem al eerder aan de hand gehad en zijn de draadjes voor het vlottertje makkelijk te vinden en bereikbaar?

Er is pas 240 km mee gereden, dus ik heb gewoon garantie, maar als dit snel en eenvoudig te verhelpen is, kan ik gewoon rond blijven rijden met dat mooie weer.

En dat de meter niet supernauwkeurig is vind ik geen probleem, zolang ik maar een beetje kan zien wat er nog in de tank zit.

Tips zijn welkom

24 februari 2011
    meter begon bij mij vandaag pas een beeje te bewegen na 70 kilometer, ben eens gaan tanken ging 2,2 ltr ing. weet van mijn dochter dat ze een hele tijd op vol staan en dan ineens gaan zakken.

30 juni 2008
    Ook bij mij blijft de meter lang staan en zakt dan plots snel. Ben het al gewend :-)
    Is daar eventueel nog wat aan te doen?

30 mei 2008
    Nou dan is ze toch zuiniger geworden :D in het begin bewoog de naald redelijk snel en redelijk nauwkeurig. Er staat nu 280 km op, dus het zou kunnen dat ze inmiddels wat minder dorst heeft.

Maar hopen dat ik vanmiddag niet halverwege de thuisreis moet duwen, wat was dat toch makkelijk vroeger, een benzinekraantje met een reservestand. :P

30 mei 2008
    Jullie hadden gelijk, vanmiddag tijdens een uitermate warme rit naar huis, 21 km genieten van de Bella, het mooie landschap dat je vanuit de auto niet opvalt en bewonderende of moet ik zeggen licht afgunstige blikken van fietsers en andere scooterrijders, begon de tankmeter te bewegen :D

En inderdaad, van tjokvol ging het vrij snel richting halfvol. Vermoedelijk is mijn Bella al wat losser geworden en beloont ze mijn manier van inrijden met een zuiniger verbruik. 8)

Wat is dat genieten zo in je T-shirt op je scooter, lekker zonder jas
    alleen 's morgens is het qua temperatuur een twijfelgevalletje maar wel lekker fris.