Discussie: begrenser van 45km/h versie?

26 augustus 2007

begrenser van 45km/h versie?

Ik heb een ZNEN ZN50QT-E deze is ongeveer het zelfde als de Bella50 hij komt van Rover Bikes deze heeft ook de Bella50 maar wij hebben voor de ZNEN gekozen ivm meer croom voor heeft ipv 2 strepen een U op de voorkant in chroom.
    Maar nu vraag ik me af waar de begrensers zitten heb geen ring op de vario gevonden. en de caberateur deksel niks deze is van metaal.
    Alleen de lucht inlaat was half afgedicht dit omdat de sproeier te klein was zat een 68 in heb er nu een 78 in gedaan en lucht filter open gemaakt hij trekt nu wat better op de top was 60 a 65 en is het nu nog steeds.

Waar kan ik nog eens zoeken voor begrensers hij mag wat beter optrekken bergop trekt hij niet zo goed door als ik vaart heb gaat het goed maar moet ik remmen voor iets dan kom ik nog maar met 30 a 35 omhoog.

imported_willem

imported_pierre
    ik heb een bromscooter bella50 , gisteren heeft de dealer bij de 1ste
    onderhoudsbeurt de begrenzer op de caberateur eraf gehaald.
    hij trekt nu sneller en rijdt 55/60 ipv 45. ik ben een leek op scooter gebied. is dit een vorm van opvoeren en is dit schadelijk voor de motor
    of is het voor de motor juist beter als een begrenzer wordt verwijderd.

m.vr.gr Pierre

imported_Gertjan
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pierre
    ik heb een bromscooter bella50 , gisteren heeft de dealer bij de 1ste
    onderhoudsbeurt de begrenzer op de caberateur eraf gehaald.
    of is het voor de motor juist beter als een begrenzer wordt verwijderd.

m.vr.gr Pierre
    Hoi Pierre, ook voor mij geld het zelfde, mijne gaat van de week voor zijn eerste beurt, en ook dan zal het een en ander worden verandert, maar ik geloof niet dat je over opvoeren praat, want het verbetert de prestaties en voor de motor is alleen goed onderhoud van belang, kleppen stellen en olie verveersen en zo.
    Ook ik ben verder een leek wat scooters betreft, maar van beroep ben ik chauffeur, en ik heb daar alleen gehoort dat het illegaal is als ik de begrenser weg haal, maar de motor kan 120 km makkelijk aan, ook van de scooter moet hij het makelijk aan kunnen, het is perslot van rekening een 50cc blok.

Groeten Gertjan

14 januari 2008

cdi

De cdi zit onder het zadel bij de benzinetank\
    Rozewitte kabel opzoeken die van het motorblok komt en stekkertje er uit trekken klaar
    Als de scooter al 60 loopt dan is de stekker er al uit trouwens.
    Heb je echt geen vario ring gevonden ?
    iemand anders heeft op ditzelfde forum er twee zelfs gezien Ik denk erover om de ring te verwijderen vandaar.

imported_joyce

geen begrenzer

hoi

Grappig ik begreep van mijn leverancier dat een gewone scooter
    geen begrenzer heeft, alleen de snorscooter. Dus weer wat geleerd

Die van mij gaat nu soms ongemerkt 55-60, dus dat moet ik wel in de gaten houden.

groetjes joyce