Hi all,

Ik heb een znen 50qt welke uit het niets plotseling niet meer goed stationair draait en uit valt.
Omdat het al zon 3000km geleden was dat de scooter een beurt had gehad (vorige eigenaar) dit eerst maar eens gedaan. Nieuwe snaar, variorollen, kleppen goed afgesteld, luchtfilter vervangen, olie en bougie.

Loopt en rijd, trekt weer als een zonnetje maar probleem blijft.

Carbarateur los gehaald, schoon geblazen (zag geen vuil) stat sproeier zat inderdaad wat dicht, ook door geblazen. nu wel meer licht maar of het zo hoort geen idee, je ziet niet een mooi rond licht puntje, maar meer kleine lichtpuntjes als je heel goed kijkt in de diepte.
Lucht afgesteld icm met stationair schroef. Loopt als een zonnetje. Denk mooi.
Haal hem vd bok, gaat weer langzamer lopen en valt uit.
Opnieuw afgesteld met scooter vd bok af. Loopt weer als een zonnetje, ga er op zitten gaat weer langzamer lopen en valt uit. :-(
Hoger afgesteld zodat hij net blijft lopen als je er op zit (valt op dat ene moment heel rustig langzaam loopt en dan plots meer toeren gaat maken alsof je gas geeft en dan zakt het weer., maar als je er van af stapt wil de scooter ook gaan rijden. Maakt natuurlijk ook dan weer te veel stationair.

Zou het dan toch aan de stat sproeier liggen? Vreemd als je dus druk op de scooter zet dat hij dan anders gaat lopen. Zou het niet aan de stat sproeier moeten liggen lijkt me...

Iemand een goede tip, idee?

Gr Rob