Discussie: Custom KB Retro scooter.

24 oktober 2015

Custom KB Retro scooter.

Dag Club leden .

Onze dochter heeft een Custom KB Retro scooter gekocht en nu , kan ze hem starten

maar hij rijd niet weg , dus het wiel blijft gewoon stil staan ,als ze gas geeft .

heeft iemand een idee waar ik moet kijken om te vinden wat de oorzaak is ?

Moter loopt gewoon mooi stationair , dus alleen hij draait het wiel niet rond .

Oja het is een snor scooter.

alvast bedankt voor jullie info .
    alex markx

14 juli 2014
    Als het een nieuwe scooter betreft, raad ik je aan niet zelf te gaan sleutelen maar terug te gaan naar de dealer en het onder garantie laten repareren.

Indien er geen garantie meer opzit:

Aan de linkerkant van de scooter zit een grote deksel met de kickstarterhevel.
    Draai alle bouten rondom deze deksel los, onthoud wel welke boutjes waar zaten want het kan zijn dat ze niet allemaal even lang zijn en je ze nadien gewoon zonder problemen kunt terugschroeven.
    Neem de kap eraf, achter deze kap bevindt zich vooraan de vario en achteraan de centrifugaalkoppeling met ertussen de aandrijfriem.
    Kijk of alles goed vastzit, de riem niet geknapt is en dat deze wordt meegenomen door de vario.
    Als je gasgeeft moet de centrifugaalkoppeling aangrijpen dit zie je doordat de koppelingsbel begint mee te draaien.
    Wordt de riem goed meegenomen en gaat bij gasgeven de koppelingsbel niet meedraaien, zit je probleem in de centrifugaalkoppeling.

Verder kun je met stilgelegde motor eens aan de koppelingsbel draaien, wanneer je dit doet, moet het achterwiel draaien, draait het achterwiel niet mee, zit het probleem in de eindoverbrenging.
    Laatst gewijzigd door Airbender; 25 oktober 2015 om 21:57

24 oktober 2015
    Dag Airbender

Dank U wel voor de uitleg hier boven .

Ik heb heden middag de bewuste kap aan de linkerkant er af gedraaid en deze zat vol met rubberstukjes van de riem die dus helemaal kapot is of was.zat ook helemaal vast in de centrifugaalkoppeling.

Een ander iets is dat de centrifugaalkoppeling beschadigd is en ik op zoek wil gaan na een andere (nieuw of gebruikt). Er lag ook een klein stukje halve maan hard plastic tussen het rubber , ik vermoed dat deze ook komt van de koppeling .

Heb je een idee waar ik die centrifugaalkoppeling een beetje goed koop kan kopen inclusief de riem . De scooter was of is een cadeautje voor mijn kleindochter .. ook zoek ik nog een voorspatboard die ook kaduk is ...

Oke dank U wel en ik zie na U antwoord uit ,als U weet waar ik de onderdelen een beetje goed koop kan krijgen .

alex markx
    arnhem

BlackBella
    Waar schijn lijk aandrijf snaar gebroken of defecte koppeling of Vario.

Teckelman
    Ik zou zo als de schrijver boven doen.
    Haal alle rotzooi (rubber ed) er uit, maak het even schoon, en draai eens aan de achter poelie
    Zo,n riempje doet je de das niet om, kost een paar ct
    succes
    Geert

BlackBella
    Baat het niet dan schaad het niet succes.

Soortgelijke discussies

1. Begrenzing Killerbee Custom Retro 2013