Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
Like Tree1Likes
  • 1 Post By nickmichiels

Discussie: Znen scooter start perfect, loopt goed stationair maar rijd niet.

  1. #1
    Retro Club Member
    Geregistreerd
    13 juli 2014
    Leeftijd
    28
    Berichten
    5
    Rep kracht
    0

    Znen scooter start perfect, loopt goed stationair maar rijd niet.

    Hallo,

    Gister heb ik een znen scooter gekocht (2e hands). Hij start perfect, loopt super stationair maar bij het rijden beginnen de problemen (was niet tijdens de proefrit).

    Momenteel heb ik al 2 keer de carburateur zuiver gemaakt en iedere keer zit er wat vuil rond de sproeier.
    Wanneer ik dit zuiver maak loopt de scooter een aantal kilometer perfect (probleem opgelost).
    Maar na een x aantal kilometer begint hij weer. Hij loopt dan nog goed stationair en start dan ook nog goed. Maar rijden lukt dan niet meer.

    Nu heb ik de luchtfilter al goed zuiver gemaakt en heb een benzine filter ertussen geplaatst maar toch wordt mijn carburateur iedere keer weer vies.

    Is mijn conclusie juist dat hij niet goed loopt omdat de carburateur iedere keer vies is? Of ligt het probleem ergens anders?

    Waar kan al dit vuil nog vandaan komen als ik de luchtfilter en caburateur al 2 keer zo goed zuiver heb gemaakt (van binnen en buiten).

    Mvg Nick

  2. #2
    Retro Club Member
    Geregistreerd
    13 juli 2014
    Leeftijd
    28
    Berichten
    5
    Rep kracht
    0
    Na een tijdje klussen ben ik tot het volgende gekomen,

    De carburateur blijft zuiver, maar hij heeft vermoedelijk storing in de remmen.

    Wanneer ik rijd met de rem ingeknepen (half) dan kan ik gewoon rijden. Wanneer ik de rem los laat kan ik geen/bijna geen gas meer geven.

    Iemand bekent met dit probleem?
    HvdE likes this.

  3. #3
    Retro Club Member
    Geregistreerd
    14 juli 2014
    Leeftijd
    58
    Berichten
    20
    Rep kracht
    0
    Nick,

    ik heb geen schema van jouw scooter maar als je scooter een gelijkspanning CDI heeft, zou het kunnen dat de spanningsreglaar kapot is.

    Vraagje: krijg je de scooter gemakkelijk elektrisch gestart of start je hem met de kick-starter?

    Kijk eens of de spanningsregelaar tegen het frame gebout zit en zo ja kijk eens even of hij goed vast zit en goede massa maakt.

    Spanningsregelaar kun je gemakkelijk testen met een multimeter.

    1. zet de multimeter op gelijkspanning en kies het 20 Volt bereik.
    2. sluit de zwarte en rode meet-kabels aan op de juiste aansluitbussen van de multimeter.
    3. meet over de polen van de accu, de spanning moet tussen de 12 en 13 Volt liggen.
    4. start de scooter en meet nogmaals over de polen van de accu, de spanning moet nu stijgen naar een spanning tussen de 13 en 15 Volt.

    Doet hij dit niet, is de spanningsregelaar verdacht.

  4. #4
    Retro Club Member
    Geregistreerd
    13 juli 2014
    Leeftijd
    28
    Berichten
    5
    Rep kracht
    0
    Oké, dankje voor de uitgebreide reactie.

    Hij start heel makkelijk met de elektrische starter.
    De spanningsregelaar... Is dat dat soort aluminium geribbeld blokje? Zoja, dan zit deze tegen het frame gebout. Hij lijkt goed vast te zitte, maar kan misschien wel wat oxidatie tussen zitten, morge even in keer los draaien.

    Ook zal ik morge even de spanning over de accu meten.

    Ik zal morge de resultaten even melden.

  5. #5
    Retro Club Member
    Geregistreerd
    14 juli 2014
    Leeftijd
    58
    Berichten
    20
    Rep kracht
    0
    Nick,

    Ja, ik denk dat je het goeie kastje hebt, haal deze inderdaad even los en kijk of hij goed contact maakt.
    Kan overigens ook met een multimeter op het 200 Ohm bereik.

    zwarte meetpen op de minpool accu of op een blank stuk chassis of motorblok en de rode meetpen op het aluminium kastje van de spanningsregelaar.

    Heb je verder nog iets kunnen ontdekken?
    Laatst gewijzigd door Airbender; 20 juli 2014 om 19:37

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Soortgelijke discussies

  1. Znen scooter loopt niet goed
    By Larsjuhh in forum Retro Scooter 25km en 45km
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 21 oktober 2012, 18:55
  2. Znen start wel, maar rijd niet (versnellingsbak?)
    By mariozo in forum Technische vragen 4-Tact
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 3 september 2011, 22:26
  3. znen loopt niet goed
    By joke in forum Technische vragen 4-Tact
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 29 augustus 2011, 17:33
  4. SF2 loopt niet goed stationair
    By nicki in forum Afstellen en starten
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 15 juni 2010, 19:13
  5. uitlaat vervangen maar sooter rijd niet goed
    By Lijpoo in forum Opvoeren
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 22 april 2009, 18:30

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •