Discussie: Inhouden na vervangen aandrijfsnaar

Inhouden na vervangen aandrijfsnaar

Hallo forumlezers, ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag. Mijn aandrijfsnaar was gebroken en inmiddels heb ik een nieuwe snaar geplaatst en meteen voor alle zekerheid nieuwe rolletjes. Ook heb ik het complete luchtfilterhuis vervangen omdat daar delen van waren afgebroken en de aansluiting op de luchtinlaat van de carburateur zo stug was dat die niet meer wilde aansluiten. Eerder al nieuwe bougie en uitlaat. Na alles weer in elkaar gezet te hebben start de scooter keurig en rijdt vlot weg, maar vervolgens houdt de motor sterk in, komt dan weer op toeren en houdt weer in en dat steeds door. Ik kan de plaats waar een slangetje dat aan een bout van het motordeksel is bevestigd en zo op het oog nergens heengaat, met spriraaldraad is omwikkeld en kennelijk ergens aan moet omdat er een opening met klem aan zit, nergens vinden. Ik heb het kennelijk losgehaald bij de demontage, maar weet niet meer waar het aan moet en kan dat ook niet vinden. Omdat dat het enige is wat volgens mij is veranderd, zoek ik het euvel daar, maar weet niet of dat kan. Ik weet het: dom, beter opletten bij demontage, maar ja, gebeurd is gebeurd. Is er een lezer die mij op weg kan helpen? Alvast bedankt, groeten, Rob

Retro Club Master Biachio's schermafbeelding
    9 januari 2012
    Vraag het eens aan Beunoloog die weet zogoed als alles.
    "B"iachio

TAKE IT EASY,OR EASY TAKES YOU!!

6 november 2013
    Bedankt voor de tip. Hoe bereik ik deze Beunoloog?

Retro Club Master Biachio's schermafbeelding
    9 januari 2012
    ga naar zoek kader rechts boven en tik "Beunoloog"in dan zal het denk ik wel lukken,succes.

Of anders een discussie zoeken waar de naam Beunoloog voor komt deze even aan klikken op de naam dus en dan kun je hem wel een prive bericht sturen.
    Laatst gewijzigd door Biachio; 11 november 2013 om 21:08 Reden: nader info.
    "B"iachio

TAKE IT EASY,OR EASY TAKES YOU!!

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Ik denk dat je het slangetje van de waterafscheiding bedoeld. Dat zit bij mij ook met aan het eind een klemmetje dat ik af en toe open moet knijpen om het verzamelde water eruit te laten. Dit uiteinde is nergens aan aangesloten. Er zit overigens telkens weinig in. Ik denk dat het inhouden een andere oorzaak heeft. Lucht toevoer (luchtfilter) zou ik eerst maar eens nakijken. Of de benzinedop die afgesloten is en de tank vacuum trekt. Als er benzine uit de tank gaat door het rijden moet de ruimte in de tank opgevuld worden door lucht. Als de tankdop verstopt zit kan er geen lucht meer bijkomen in de tank en trek je hem vacuum waardoor het voor het blokje moeilijk wordt om benzine in de cylinder naar binnen te krijgen (moet te hard zuigen). Of het moet een slangetje zijn wat het carter ontlucht. Helaas voor jou heb ik mijn blokje nog niet uit elkaar gehaald dus ik weet nog niet of dat er in zit.

6 november 2013
    Hartelijk bedankt voor de reacties. Het luchtfilter is nieuw, maar ik heb het niet open gehad, misschien zit er binnenin iets niet goed. Benzinedop is ook een goede tip, zat ik bekijken. Van dat slangetje klinkt logisch, klopt met wat ik tegenkwam, ik moet allen nog uitvinden waar dan het begin aan moet, zit ook een klemmetje aan. In ieder geval goed om te weten dat het inhouden daar niet aan zal liggen. Ik zoek verder en laat wel weten of het lukt.

Soortgelijke discussies

1. inhouden van scooter