In navolging van Kymco is er nu ook een terugroepactie van Piaggio voor de bromscooter met het (Piaggio) 50cc 4T 4V motorblok.

Klanten in Nederland die in het bezit zijn van een bromscooter met dit motorblok, worden momenteel door de fabriek in ItaliŽ schriftelijk geÔnformeerd over de terugroepactie voor hun scooter. Met daarbij het verzoek om met de scooter naar een officiŽle Piaggio-, Vespa- of Aprilia-dealer te gaan voor het - gratis - laten uitvoeren van de modificatie.

Alex van den Hoff, Country Manager van Piaggio Vespa BV: "De scooters van Piaggio, Aprilia en Vespa worden in Nederland nagenoeg allemaal door het officiŽle dealernetwerk verkocht maar er zijn ook andere verkoopkanalen. Piaggio & C heeft er daarom voor gekozen om alle betreffende eigenaren aan te schrijven, om zo ook de kopers die buiten het officiŽle dealernetwerk hun scooter hebben gekocht deze modificatie aan te bieden. Een kwestie van optimale serviceverlening."

Modificatie

De terugroepactie heeft betrekking op zo'n 7.000 scooters in Nederland. De modificatie behelst een aanpassing in het startsysteem van de scooter. De terugroepactie is gericht op de eigenaren van de volgende modellen:

ēVespa S 50cc 4T 4V 45km vanaf maart 2008
ēVespa LX 50cc 4T 4V 45km vanaf maart 2009
ēPiaggio Fly 50cc 4T 4V
ēAprilia Scarabeo 50cc 4T 4V

Elke bezitter van een betreffende scooter wordt verzocht om naar een officiŽle Piaggio-, Vespa,- of Aprilia-dealer te gaan. Deze zal de modificatie kosteloos uitvoeren.

Nogmaals van den Hoff: "Wij nemen onze verantwoordelijkheid richting onze klanten zeer serieus. Hoewel de kans op een storing zeer gering is, willen wij toch iedereen de gelegenheid geven de modificatie te laten uitvoeren. Reden om ons tot ons uiterste in te spannen iedereen te bereiken."

Kortom bent u in het bezit van een dergelijke scooter, maak dan snel een afspraak bij de plaatselijke dealer of scootershop.