Discussie: Probleem met mijn AGM scooter

Probleem met mijn AGM scooter

Hallo allemaal, ik zit met een probleem. 3 weken geleden heb ik een agm retro nieuw gekocht maar van begins of aan loopt hij niet echt goed. ze hebben de begrenser er af gehaald maar als ik rond de 30 km rijd dan hapert hij (houd in). Als ik het gas in een keer los trek moet merk je dat hij een punt over moet maar dan loopt hij beter door. Maar vanavond even geprobeerd omdat hij inmiddels 700 km op de teller heeft staan om te kijken wat hij doet als ik voluit rijd en ja hoor ook boven de 50 km houd hij ook in en dan loopt hij weer door en bij 60 km precies het zelfde. Heb het ook doorgegeven aan de dealer en ze zijn er ook mee bezig geweest en de ene keer zegt hij dat het aan de carbrateur lag en dan weer het cdi kastje maar eind van de rit heb ik nog het zelfde probleem. Wie kan mij helpen om het probleem op te lossen.

mvg,

tukker47
    hoi hilbrand

ik heb het zelfde probleem gehad als jou
    het lag nog aan de cdi of carburateur
    ik heb het probleem opgelost door de vario compleet te vervangen
    door een ncy overdrive 2 met3 shims (ringetjes) en 5 grams rolletjes die er standaard bij zaten hij loopt niet harder maar trekt wel door zonder dipjes

groetjes ipie

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tukkertje Bekijk bericht
    hoi hilbrand

ik heb het zelfde probleem gehad als jou
    het lag nog aan de cdi of carburateur
    ik heb het probleem opgelost door de vario compleet te vervangen

groetjes ipie
    Bedankt voor je info ipie, ik heb hier en daar wel gelezen dat als je de rolletjes te ligt doet je scooter wel heel veel toeren gaat maken. Ik kom net bij de dealer weg en die blijft aangeven dat het probleem door het cdi kastje komt en hij dat volgende week ging oplossen dus laten we maar weer hopen. Maar ga het nog wel even bespreken met wat jij aangeeft.

groetjes,
    hillebrand

6 augustus 2010
    Vandaag even weer heen geweest en het probleem is nu eindelijk opgelost. Heb ook al steeds aangegeven dat hij inhoud als ik langzaam het gas op doe of als ik een vaste snelheid 30 40 km. Ook rijd hij 1 op 22 (niet erg veel). Ze hebben diverse cdi kastjes gebruikt en eind van de rit is het precies zoals ik hun al aangegeven had dat hij teveel benzine gebruikt dus misschien de caberateur stuk is. En da was dus inderdaad het probleem. Hij loopt nu mooi en denk dat hij nu ook wel zuiniger zal zijn.

Groetjes,

Retro Club Member supervalk's schermafbeelding
    15 februari 2008
    Hoi Hillebrand,

Mooi dat je problemen verholpen zijn. Nu maar weer gauw genieten van je scooter, je treft het met het Weer komend weekend.

gr. Martin

6 augustus 2010
    Ja zeker weer genieten. En net wat je al zegt het weer lijkt ook goed dit weekend. Dus word veel rijden denk ik haha.

grt,