Discussie: Scooter onderhoud insmeren?

Scooter onderhoud insmeren?

Goedeavond,

Ik heb even een vraag, ik heb een Bella 50 nu al een aardig tijdje vanaf de zomer, maar nu ik naar school ga staat die daar buiten in weer en wind jammer genoeg want ik ben er erg zuinig op :)
    Nu zie ik bij het stuur wat roestplekjes e.d. op het forum zag ik dat ik dat met Sonax Chrome kon behandelen om het weer weg te halen.
    Dat ga ik een keertje kopen en even kijken wat er gebeurd

Maar hoe halen jullie nou de roest uit de Schroeven e.d. want het is daarin gewoon roestkleurig in en dat vind ik wat minder :(

En nog 1 vraagje waarmee smeren jullie de kappen van de scooter in?
    Want ik heb gehoord dat je het een beetje met wax of zo iets moet insmeren maar ik weet niet wat voor spul

Alvast bedankt :D

Gr Annemiek

7 juni 2008
    De schroeven en bouten kun je het beste vervangen door RVS, kost niet veel en is de moeite waard. Ik smeer een beetje smeervet op de bouten bij het indraaien, vaseline werkt ook goed op de chromedelen.

Oke dankje ;)

Hi,

Al het chroom werk daarna in de siliconen zetten, dit zorgt ervoor dat je absoluut geen roest meer krijgt, wel bijhouden natuurlijk

Sommige vaselines zijn te zuur voor dit chinese chroomwerk en kan juist schade aanrichten. :cry:

idd bijhouden Pfoe :)
    Maarja is het allemaal waard toch om zomers weer lekker op je scooter te zitten glimmend als een hondenkeutel in de maanenschijn :D

6 december 2008
    haha, was het maar alvast zomer. Ik kan niet wachten.. 8)

imported_crossgek
    Ja, idd, direct alle boutjes, moertjes en ringetjes vervangen door rvs exemplaren. Ik heb ze ook voor het indraaien met kogellagervet ingesmeerd, zodat het van binnen ook beschermd is.

Daaraast gebruik ik gewoon turtle wax classic voor alles.

6 december 2008
    welke boutjes, moertjes en ringetjes heb jij precies op je scooter vervangen?

trutle wax is prima, waar doe jij het chroom werk mee?

imported_crossgek
    Ik heb zo'n beetje alle schroefjes, moertjes en ringetjes aan het stuur vervangen door rvs exemplaren. Het roestprobleem begint namelijk vooral bij die kleine onderdelen en nu is de rest veel makkelijker te onderhouden. Wat ik nog niet heb gedaan, is de schroefjes vervangen waarmee de meters vastzitten en die moet ik nu gaan vervangen door rvs want die beginnen heel licht wat roestaanslag te krijgen. Ik heb deze wel al uitgedraaid en ingevet met kogellagervet anderhalf jaar geleden, dus dat scheelt een hoop.

Ik gebruik voor alles turtle wax classic, dus ook voor het chroom. Ik heb een hekel aan al die plakkerige vette rommel uit een spuitbus. Nergens voor nodig ook want de turtle wax houdt de roest ook weg en het ziet er gewoon mooier uit.

Voor de rest heb ik onder de kappen Brunox Epoxy gebruikt en ML, voor alle bouten en roestgevoelige onderdelen in het frame.

2 augustus 2008

chrome mooi houden

Hallo allemaal. Ik zou graag even reageren op het onderhouden van al het chromewerk. Ik heb ,voor ik deze retro scoter kocht, 5 jaar op een aprilla habana gereden en al in het begin de grote fout gemaakt de scooter te wassen met iets te warm water bij een te lage temperatuur (rond het vriespunt) DOE DIT NOOIT ,want door de temperatuurs verschillen tussen het chrome en het plastic ,zal het chrome loskomen en gaan oxideren wat heel lelijk is. Verder wil ik toevoegen dat het beter is om het chrome op de plastic onderdelen zo weinig mogelijk te poetsen met chrome poets, maar gewoon na het wassen in te smeren met zuurvrije vaseline. Verkrijgbaar bij elke grote fietsenmaker
    (merk Kroone). Als je de boutjes wil insmeren, gebruik dan kopervet. Dit is een hitte bestendig vet wat tevens electrolische oxide tussen verschillende metalen enigzins tegen gaat.(werkt perfect)