Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4

Discussie: scooter ombouwen naar snorscooter?????

 1. #1
  Nieuw Lid
  Geregistreerd
  3 oktober 2008
  Leeftijd
  54
  Berichten
  0
  Rep kracht
  0

  scooter ombouwen naar snorscooter?????

  Vraagje ben nieuw op dit forum maar vroeg me af of er leden zijn die de omgekeerde weg hebben bewandeld en de scooter hebben omgebouwd naar een snorscooter en wat je er voor moet doen.
  Technisch en natuurlijk ook bij het RDW denk ik?
  Dit vraag ik omdat ik dit misschien van de zomer wil laten doen mits mogelijk (geen helm en zo).

 2. #2
  Nieuw Lid
  Geregistreerd
  23 oktober 2008
  Leeftijd
  31
  Berichten
  0
  Rep kracht
  0
  Het framenummer bepaald of jou scooter een snor of een bromfiets is.

  de eerste of de laatste letter bepaald dit namelijk. als je een snor wilt moet je een snor frame kopen.

  Je kan hem niet terugvoeren en dan verzekeren als snor.

 3. #3
  Nieuw Lid levingt's schermafbeelding
  Geregistreerd
  14 september 2008
  Leeftijd
  46
  Berichten
  0
  Rep kracht
  0
  via scooter-freaks

  Nou het kan dus wel ik heb een e-mail van RDW ontvangen dat het mogelijk is: In reactie op uw e-mail, bericht ik u het volgende.

  Zowel een bromfiets als een snorfiets (bromfiets met beperkte snelheid) zijn volgens de wet een bromfiets. Het kenmerkende verschil is de maximale constructiesnelheid. Bij een snorfiets is deze 25 km/uur en bij een bromfiets 45 km/uur. Als u de constructiesnelheid wilt laten wijzigen, dan kan dit alleen als er al een kentekenbewijs voor uw voertuig is uitgereikt.

  Verder moet het omgebouwde voertuig volledig voldoen aan een bestaande typegoedkeuring. Uitzondering hierop is als de bromfiets voor 01-01-1974 in gebruik is genomen. Via een keuring moet blijken of dit inderdaad het geval is. Als u deze ombouw wilt laten doen is het dus verstandig om bij de fabrikant of de in Nederland gemachtigde importeur na te vragen of er wel een typegoedkeuring voor het omgebouwde voertuig bestaat.

  Bij de keuring stelt de RDW ook de werkelijke DET (Datum Eerste Toelating) vast. De medewerker van het keuringsstation kan u vragen om een verklaring van de fabrikant of zijn in Nederland gemachtigde importeur, een rekening of een ander betrouwbaar document te overleggen waaruit de eerste in gebruikname blijkt.

  Telefonisch een keuringsafspraak maken
  Het telefoonnummer is: 0900-0739 ( 0,10 euro p/m). De medewerkers van de RDW-keuringsstations zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.15 uur en 13.00-16.45 uur.

  Bij het maken van de telefonische afspraak moet u het Voertuig Identificatie Nummer (VIN = chassis- of framenummer) en de verdere gegevens van het betreffende voertuig bij de hand te hebben.

  Keuringsafspraak maken via internet
  U kunt ook via internet een keuringsafspraak maken. Via deze link komt u direct op de juiste pagina terecht. Hier vindt u ook een overzicht van de gemiddelde wachttijden per keuringsstation. Let op! Voor aanhangwagens, opleggers en bromfietsen gelden andere wachttijden dan in het overzicht staan vermeld.

  Door te klikken op de kalender achter het betreffende keuringsstation, krijgt u een formulier te zien voor het aanvragen van een keuring. Deze moet u invullen en verzenden. Binnen 1 werkdag stelt de RDW u per e-mail op de hoogte van de datum en de tijd van de afspraak.

  Als u een keuringsaanvraag doet is deze pas definitief wanneer per reguliere post een schriftelijke bevestiging van de RDW is ontvangen.

  Kosten

  De kosten voor een wijziging van de constructiesnelheid bedragen minimaal ? 42,00.


  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben genformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Medewerker Klantenservice RDW
  best duidelijk toch?

 4. #4
  Nieuw Lid
  Geregistreerd
  3 oktober 2008
  Leeftijd
  54
  Berichten
  0
  Rep kracht
  0
  Dat noem ik pas een duidelijk antwoord, ik denk dat een ieder die dit eventueel zou overwegen hier een hoop aan heeft. chapeau en bedankt.

  Grtz,

  Cassius

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •