Discussie: service beurten en zo

2 oktober 2008

service beurten en zo

Nadat mijn baotian scooter enige weken geleden is aangereden door iemand die zonder om te kijken rechtsaf sloeg is mijn oog gevallen op de Bella Exclusive. In eerste instantie was ik van plan om een Berini Retro te kopen (deze lijkt sprekend op de bella50) maar volgens rover heeft de Bella een heel andere motor (van eigen rover fabrikaat) en veel extra's.
    Is die motor zo anders? De scooters komen toch van Benzhou?
    De berini koop ik bijna bij me om de hoek voor 1199 inclusief kenteken, slot (Kettingslot ART) en Integraalhelm( http://www.alblastweewielers.nl/scooters.php ). Voor de bella betaal ik 300,- meer want er zit geen slot , helm en geen service beurten bij. Bij mijn buurman is de eerste servicebeurt gratis en voor de 2e en 3e betaal je vast 27,50
    Nu zit ik met de volgende vraag:
    Ik heb nog nooit een scooter via internet gekocht en heb van het motorische deel totaal geen verstand. Hoe kan ik dit het beste oplossen met de noodzakelijk service beurten? Is het dan wel handig om via internet te kopen als ik er technisch totaal geen verstand van heb?

ina
    ina is offline
    13 juli 2008
    koop je scooter gewoon bij je buurman, dan ben je het voordeligst uit.
    en geloof die sprookjes van rover maar niet, met hun eigen motor.
    ze mogen er hun eigen sticker op plakken en verder niets.

en nog een belangrijk punt, voor een onderhoudsbeurt bij rover ben je 50 euro kwijt aan transportkosten en dan de beurt nog, en je scooter blijft minimaal 1 week weg.

28 april 2008
    Even een reactie hierop, Rover Bikes heeft onder haar eigen naam een motor laten maken bij de benzhou fabrieken, in tegenstelling tot het gesuggereerde "alleen maar een sticker" hebben wij wel degelijk een 10-tal aanpassingen laten maken in en om het motorblok, uit concurentieoogpunt vertellen we ze niet allemaal maar een betere en sterkere aandrijfriem, krukas en carburateur zijn er slechts 3.
    Uiteraard zijn er natuurlijk altijd kundige mensen zoals als Ina die het beter denken te weten!
    Wij geven zelden commentaar op dit forum, maar dit moesten wij even kwijt Ina...

Groeten,

Rob Vermeulen
    Bij vragen en/of opmerkingen over de "Bella50" en de nieuwe "Bella Exclusive" bel ons gerust op. 043 4589333

eduard

bella oud en nieuw

Ik wil hier even op reageren. Ik ben in het bezit van twee bella's een met de oude techniek en een met het nieuwe rover motorblok en dat is een wereld van verschil in de positieve zin. Hij is stiller en trekt beter. Voor mij persoonlijk een tien met een griffel voor het ontwikkelen van de verbeteringen. En die verbeteringen zitten niet in een sticker.

Mvg een tevreden bella rijder.

imported_joskes
    hiero idem,nooit een probleem gehad met mijn bella van rover,superstil trekt super op en rijd heerlijk.
    Wat betreft de servicebeurt,natuurlijk als ze het halve land doorrijden om hem op te halen is 50 euro heel redelijk,de servicebeurt zelf is gewoon gratis.

greets jos

imported_alex
    Niet zeuren
    Rover heeft echt kwaliteit
    En er zitten ook nog eens extra dingen op
    alarm. zijskirts, valbeugel , voerplaten

Dus is niet slecht voor die prijs
    kwaliteit is erg goed, ik heb mijn eertste bella na 9000 km verkocht en die heeft nooit problemen gehad
    Nu mijn 2e ook van Rover vandaan, rijd super goed en ik heb geen 1 klacht, Alweer 1500 goede km gereden

16 augustus 2008
    Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. 1 telefoontje over een defecte schakelaar en de volgende dag een nieuwe over de post. Gratis, zonder zeuren. Goedkoop is duurkoop en duurkoop is goedkoop, zei mn opa veertig jaar geleden al. Rover is gewoon topbedrijf. Kijk in ander draadje over "bezemwagen bij een toertocht" zeggen ze toch maar even toe. Petje af voor hun after-sales. (En nee, ik heb geen aandelen)

11 maart 2008
    Ik sluit me helemaal aan bij de vorige schrijvers :D

imported_Aar
    Hee, de mijne kwam ook van Alblas. Prima scooter en service!
    De mijne was toen nog wel 200 euro duurder :? .
    Internet vind ik nix hoor, loop liever zo de winkel binnen!

imported_alex
    Kijk laten we niet een wedstrijdje doen wie het beste is.
    Ik zeg Rover is goed.
    Maar natuurlijk zijn er ook anderen die goed kunnen zijn.
    Het is geen wet van meden en perzen.
    Het gaat erom , Als je ergens koopt dat je ook iets goed krijgt voor je geld en dat er ook service achteraf gegeven word.
    Kopen via internet is natuurlijk soms riskant, want er zijn vele bedrijfjes die via internet een scooter verkopen.
    Dat zijn vaak bedrijven die meeliften op het succes van de retro scooters.
    Hun service is waardeloos.
    Dus denk er altijd aan , en vraag advies bij andere bella rijders, koop bij een bedrijf die ook service bies, want achteraf heb je het soms nodig.
    Ik zeg Rover , Alblas wel, maar beslist geen HMK .