Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

snelheid snorscooter

In augustus 2007 kocht ik de bella 50 snor
    Hij liep nieuw al gelijk 40 tot 45 km p/u
    op aanraden van loesibella heb ik de rolletjes laten vervangen en een iets grotere sproeier erin laten zetten.
    Van de winter reed hij dus erg goed.
    Maar toch zit ik met een klein probleem ( ivm met politie controles )
    Hij rijdt nu 60 km p/u en dat is wel erg hard voor een snor.
    Nu wilde ik eens gaan experimenteren met ander soort rolletjes.
    Maar ik zou dan willen weten welke maat en/of welk gewicht de originele zijn, Ook de sproeier maat , wat is origineel ( ikdacht 68 )
    Wie weet dit soort technische dingen.
    Of kan het zij dat er vanaf het begin al een draad uit de CDI unit is verwijderd dat hij toen al 45 km reed ??

Wie helpt

19 augustus 2008

Re: snelheid snorscooter

als je de buddysit er nou eens afhaald en dan de binnenbak.dan kun je hem al zien zitten(cdi module) als het goed is zit ie aan de rechte kant net onder de kap...kun je zo zien of hij is doorgeknipt..

imported_Erik
    Hoe is het tegenwoordig gesteld met de regelgeving?

Wordt er nog gecontroleerd op wat een (snor)scooter kan of wordt er gecontroleerd wat je er mee doet. Ik bedoel daarmee te zeggen, als mijn snorfiets 60 kan en ik rijdt altijd netjes 25, heb ik dan in overtreding? Van vroeger weet ik dat men op vermogen meet en dat je dan gewoon de pineut bent. Ik meen iets vernomen te hebben dat het tegenwoordig net als met auto's en motoren gaat: door constatering van te hoge snelheid door flitser of laser (of het bekende oog van de agent ) en niet meer op de capaciteit van de (snor)scooter.

27 juni 2008
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Erik
    Hoe is het tegenwoordig gesteld met de regelgeving?

Het is een mooie quizvraag. Ik weet het antwoord niet. Mijn gevoel zeg me als ik me aan de regels houdt ze niks kunnen zeggen. Maar ja. Dit is Nederland, dus je weet het maar nooit.

Gevonden bij Postbus51:

Wat is de maximumsnelheid voor een bromfiets of snorfiets?
    De maximumsnelheid voor bromfietsen en bromscooters is:

op het (brom)fietspad: 30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom en 40 kilometer per uur buiten de bebouwde kom;
    op de rijbaan: 45 kilometer per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Deze verhoging is ingegaan op 1 april 2008. Door de verhoging kunt u als meer gelijkwaardige weggebruiker meerijden met het autoverkeer. Hierdoor neemt de kans op onveilige situaties af.
    De maximumsnelheid voor snorfietsen en snorscooters is 25 kilometer per uur binnen en buiten de bebouwde kom.

Constructiesnelheid
    De constructiesnelheid is de maximumsnelheid waarmee op een veilige manier met een bromfiets of snorfiets gereden kan worden. Hierbij wordt gelet op de technische eigenschappen van de constructie van de bromfiets of snorfiets. De door constructie bepaalde maximumsnelheid van een bromfiets of bromscooter is 45 kilometer per uur. Van een snorfiets of snorscooter is deze 25 kilometer per uur.

Hier nog een stukje. Toch maar even opletten dus

27 juni 2008
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Erik
    Hier nog een stukje. Toch maar even opletten dus

Oeps dan wordt het voor iedereen oppassen!!!
    Dit stukje kwam ik tegen op bovenstaande hyperlink.

C6. Voertuigreglementfeiten

a. Snelheidsbegrenzer

In artikel 5.6.8 lid 2 VR wordt bepaald dat bromfietsen niet mogen zijn voorzien van een voorziening die het kennelijke doel heeft om de controle op de maximum constructiesnelheid te beïnvloeden.

Als bij controle blijkt dat een bromfiets is voorzien van een dergelijke “snelheidsbegrenzer” dan moet deze begrenzer in beslag worden genomen. Indien demontage van de snelheidsbegrenzer binnen 24 uur kan geschieden dan kan de inbeslagneming worden beperkt tot dit onderdeel. Is demontage niet mogelijk binnen deze termijn dan verdient het de voorkeur om het gehele voertuig in beslag te nemen in belang van het onderzoek. (Zie verder de Aanwijzing inbeslagneming bij verkeersdelicten)

Na demontage van de snelheidsbegrenzer wordt de te behalen maximum constructiesnelheid (opnieuw) gemeten en indien een overschrijding van de maximum constructie snelheid wordt geconstateerd dan wordt naast het proces-verbaal voor overtreding van art. 5.6.8, lid 2, VR eveneens een aankondiging van beschikking uitgereikt of proces-verbaal opgemaakt ter zake overschrijding van de maximum constructiesnelheid. (Zie eveneens onder C6 en D)

Volgens mij hebben de eerste bella's allemaal een begrenzer.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Gabbertje013
    Volgens mij hebben de eerste bella's allemaal een begrenzer.
    Ik hem mijn AGM net twee weken. Hoe kom ik er achter of ik een eventuele begrenser heb die ik hoe kan ik die activeren zodat ik dat snorfietsje wat rustiger kan laten rijden? Loopt nu 60 (nieuw af winkel), 40 is voor mij hard zat (en voor de politie ambtenaren blijkbaar ook )

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    tjs , net een nieuwe Bella besteld, hoe hard zal die gaan ??
    ben benieuwd.

imported_joskes
    ha wilger welke heb je besteld en waar :) ?

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste