Pagina 1 van 5 123 ... LaatsteLaatste

Discussie: starten met koud of vochtig weer

imported_reinier

starten met koud of vochtig weer

Hoi

Is er iemand met ervaringen omtrent het starten met het koudere en/of vochtige weer van nu? De mijne vind ik best slecht starten en duurt lang voordat hij aanslaat...heeft iemand tips om zoiets te voorkomen als het echt koud wordt? Heb al iets gelezen over de bougie vervangen door een ander maar was eigenlijk ook benieuwd of de choke af te stellen is.

wilger

starten

Had gisteren ook dit probleem.
    Ook als ik s morgens weg rij dan rijdt hij eerst langzaam , pas na het warm worden krijg ik weer snelheid.

26 augustus 2007
    Ja ben benieuw naar ervaring hier mee die van ons start/loopt ook slecht ik heb bij de vorige brommer een grotere caberateur erop gezet meer benzine/lucht mengsel , en toen was het opgelost kan dit met de 4-takt blokken ook en heeft het nut?
    Denk dat ik de sproeier in de winter maar eens 2 maatje groter pak, kijken wat hij dan doet meer benzine moet met de kou altijd goed zijn.

Zal ook voor het vocht de bougie bougie dop eens vervangen.

24 februari 2011
    bij ons geen problemen maar moet zeggen dat deze binnen in de schuur staat. wel even doorstarten na bijvoorbeeld zomervakantie als ie lang stil heeft gestaan.

26 augustus 2007
    Nou heb al een probleemje gevonden vandaag de min pool van de accu was los getrild maakte dus slecht contact.

ervaring met de kickstarter

Hoi

Heb jullie tips nog niet geprobeerd maar ik was ook benieuwd of er iemand was die met het koudere weer de kickstarter al gebruikt heeft en of dit goed werkt?

Kreeg ergens anders de tip om de bougie te vervangen voor eentje met een warmtegraad 8 als er nu bijvoorbeeld een 7 inzit. Wacht eerst even een reactie af van waar ik hem gekocht heb en dan laat ik het hier weer weten.

Als er nu al ruim 100 mensen de vragen gelezen hebben, is er dan niemand die weet of je een choke af kan stellen qua verhoudingen?

26 augustus 2007
    Nee de choke is niet af te stellen die werkt ook niet op temperatuur die werkt bij de chinese 4-takt blokjes op tijd dacht iets van geen spanning (motor uit) doet hij er 20 minuten over om weer volledig aan op choke te gaan , en spanning aan (motor aan) doet hij er 5 minuten over om volledig op choke uit te gaan.

Het kan wel voor komen dat hij niet goed werkt effe los schroeven schoon maken ,hij kan vast lopen door vuil, en je kunt het ook nog effe testen door er 12 volt er op te zetten dan zie je hem als het goed is in de 5 minuten helemaal uitschuiven en dan spanning weg weer in die 20 minuten inschuiven.

de automatische choke

Ben ik weer met een vraagje: Elke keer als jullie je scooter starten, draait het motortje dan met hogere toeren totdat een gewenste temperatuur is bereikt? Het lijkt mij logisch dat ie dat doet, vanwege de andere verhoudingen brandstof/lucht icm de automatische choke. Ikzelf, nee eigenlijk mijn scootertje, heeft dit pas twee keer gedaan. Moet dit elke keer zo zijn wanneer de scooter gestart wordt met wat frisser weer? Zou die choke gewoon slecht functioneren/cg kapot zijn? Heb nog niet geprobeerd om het zelf te testen met 12 volt omdat ik nog in de garantieperiode zit, mijn verkoper geen dealer is maar wel garantie gekregen heb. Die vervalt natuurlijk als ik zelf ga prutsen.

26 augustus 2007
    Hij hoort normaal elke keer als hij wat langer(30min) van kontact, uit is geweest bij het starten een wat hoger toerental te draaien.
    Omdat de choke niet naar de temperatuur kijkt maar gewoon op tijd werkt.
    Als die van jou niet verhoogd toerental draait bij start en hij met koud weer slecht start zal je choke wel niet in orde zijn komt vaker voor bij chinese 4-takt scooters, effe laten nakijken door de dealer.

hoi

Dank je wel voor je reactie. Ik dacht eigenlijk altijd dat zoiets of werkte of kapot was en niet soms een beetje werken.

Reinier

Pagina 1 van 5 123 ... LaatsteLaatste