Discussie: Dat is nou (scooter) pech!!!!!

9 januari 2012

Dat is nou (scooter) pech!!!!!

Hallo luitjes,
    Nou wat ik nu weer heb meegemaakt,voor het eerst...........PECH!!!AAAAAAAAAAHHHHH,het gebeurde in het oosten,was op weg naar huis van m'n werk komende,had er net van de 13km,3 km gereden toen ik merkte dat de scoot een raar geluid ging maken alsof die af wilde slaan,en.......ja hoor hij sloeg af,heel even reed die weer verder en toen was het afgelopen,zelfde ervaring als dat je onder het rijden de scoot uit zet,ik dacht krijg nou wat,dat kreeg ik dus niet helemaal niets,op de standaard gezet en even gewacht en weer geprobeerd,niets dus,nou had de scoot voor 2 weken geleden een grote beurt gehad en heb toen vergeten om het gereedschap weer in de scoot te leggen ik dacht.....en nu,gelukkig was mijn vrouw thuis en heeft mijn het gereedschap kunnen brengen in tussen was het wel 3 kwartier later,heb de buddy er af gehaald de bak er uit en eerst de bougie bekeken die zag er goed uit,kon ook wel want dat was pas een nieuwe,dus daar kon het niet aan liggen dacht ik zo,om te kijken of de bougie goed vonkte startte ik hem even.....niets helemaal niets,even gewacht en weer geprobeerd en....ja hoor hij vonkte was wel een klein vonkje maar toch,gauw er in gedraaid,bak en buddy er op en hopen dat ik thuis kom,gelukkig thuis,uitgezet,even een praatje gemaakt met mijn vrouw over...de scoot natuurlijk hierna weer geprobeerd te starten en....helemaal niets maar nu echt helemaal niets,dus ik rond half 6 nog even naar een dealer voor een bougie ik dacht dat het alsnog daar aan zou liggen,ja ja maandag gesloten sji...heb ik weer,dan maar wachten tot dinsdag maar wel tot 9 uur, was de winkel pas open,nieuwe bougie en ook die deed niets,ik dacht dat kan dan nog aan 2 dingen liggen,de bobine of de ontsteking,heb mijn eigen dealer gebeld voor een passende oplossing,was die op cursus voor electra scooters,maar hij zou mij zo spoedig mogelijk terug bellen zij zijn vrouw,dat werd dus 7 uur s'avond's,afspraak gemaakt,hij zou woensdag avond rond 8 uur komen om te kijken of het plaatselijk op te lossen was,hij was er rond 9 uur en van het een kwam het ander bobine getest...nee geen vonk dus....de ontsteking alleen die kon hij niet repareren tenminste niet bij mij thuis,helaas had hij geen andere scoot te leen want die kwam de volgende dag pas terug dus hij heeft mijn scoot mee genomen om deze te repareren in de werkplaats en ga hem zaterdag op halen ik zelf heb niet eerder een ander vervoer middel tot mijn beschikking vandaar zaterdag,en om toch op het werk te komen is er een collega zo collegiaal om mij op te halen en weer thuis te breng,geweldig toch,Oh ja de kosten.... 40,- zo is het afgesproken daar zitten dan ook de gereden km in om bij mij te komen en terug,dit was mijn eerste slechte ervaring met de scoot en hoop dan ook de laatste,ik hou jullie op de hoogte hoe het gegaan is met de scoot word vervolgd dus.

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Als je scoot er op die manier mee ophoudt is het meestal gebrek aan, vonk, brandstof of en lucht/zuurstof, een van de drie zal de oorzaak zijn. Ik hoop voor jou dat het meevalt en je dealer het snel gevonden heeft. Ik ben benieuwd.

Hoi Piet,
    Hij heeft een aantal test's uitgevoerd met de bobine,een andere geprobeerd maar vonkte nog steeds niet,dan kon het alleen nog aan de ontsteking liggen dus ik hoor het zaterdag wel.

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Ben benieuwd.

Ouwe beunoloog
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Biachio Bekijk bericht
    Hij heeft een aantal test's uitgevoerd met de bobine,een andere geprobeerd maar vonkte nog steeds niet,dan kon het alleen nog aan de ontsteking liggen.
    Er zijn ook nog andere verdachten dan alleen bobine en de stator.

Denk aan CDI, bougiedop, contactslot en de startonderbreker bij de jiffy (mits deze niet al uitgeschakeld is). Zeker nu met de vorst in het land en er weer rijkelijk gepekeld wordt staat deze hoog op de lijst met verdachten. Heb de eerste 5 al gehad met dergelijke problemen in bedrading of stekkerverbindingen...en niet alleen de Chinese Retro's maar ook andere scoots/merken kunnen er last van krijgen/hebben.

Maar goed, morgen weet je de uitslag dus nog even geduld.

9 januari 2012
    Heren ik ben zelf ook wel benieuwd,laat het zowiezo dit weekend even weten.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    en wat is het geworden ????

Hallo Kremers,
    Leuk je weer te spreken cq schrijven,ja de scoot het was de..........CDI deze was dus defect zit een ander in en hij rijd weer perfect wat een gedoe allemaal door 1 zo'n CDI'tje,maar goed het belangrijkste is dat die weer rijd,en dit word dus (niet meer)......vervolgd.

Prettig weekend verder Danny.

Soortgelijke discussies

1. Reacties: 3
    Laatste bericht: 18 februari 2010, 23:31
  2. Hoe kan dat nou ?
    By Marcello in forum Afstellen en starten
    Reacties: 22
    Laatste bericht: 22 juli 2009, 22:31
  3. Pech onderweg. En dan?
    By Erjee in forum Algemene Vragen
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 28 januari 2009, 21:05
  4. Hoe zit dat nou met AGM??
    By Zatara in forum Algemene Vragen
    Reacties: 13