Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: Het is een Sym Allo geworden.

23 augustus 2011

Het is een Sym Allo geworden.

Na een hele tijd wachten ben ik deze week bij de dealer geweest en heb een Sym Allo in Champagne kleur besteld. Zodra ik voldoende hersteld ben kan ik hem af gaan halen. Dat zal nog tot einde april of de eerste week van mei worden. Intussen heb ik nu nog alle tijd om de accesoires uit te zoeken, en vooral waar ik die het beste tegen een redelijke prijs kan krijgen. Voorlopig zoek ik een laag scherm, valbeugelset, chroom standaard en nummerplaathouder en een koplampschermpje. Daar wil ik als eerste mee beginnen.

Piet San,
    Goede keuze!!

Ik heb een cello.

Waarom koop je de onderdelen niet bij de dealer, volgens mij zit er niet zoveel verschil in.
    Laat je alles door hem monteren, kun je er meteen van genieten als je de allo gaat ophalen.

Ik heb op mijn cello de volgende chroomonderdelen:
    zijbeugel
    standaard
    'wimper" voor de koplamp
    uitlaat
    klaprekje

zelf heb ik verschillende ondeerdelen gepolijst.
    Was een hele klus maar wel de moeite waard.
    ik heb gepolijst:
    de velgen
    de voorvork
    de karterkap

Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

23 augustus 2011
    Hallo Blefke, ik heb met bewondering het pimpen van jou Cello gelezen. Dat was een hele klus met een geweldig resultaat. De standaard wilde je ook nog laten verchromen, is dat gelukt? Verder vraag ik mij af of je de velgen en de karterkap ook niet kunt laten verchromen, daar zou ik wel interesse in hebben. Uitlaat en klaprekje staan ook nog op het lijstje. Voor de uitlaat zou ik het liefste een fishtail hebben maar ik weet niet of die past. Als de scooter bij de dealer is zal ik eens met hem overleggen om ook alle accesoires bij hem te kopen. Hij zal dan ook wel iets met de prijs kunnen doen denk ik. En je hebt gelijk dan zit er al alles op als ik hem ga ophalen.

Hey piet san,
    De standaard heb ik jammer genoeg nog niet kunnen verchromen.
    de scoot heb ik afgelopen maanden bijna dagelijls moeten gebruiken.

Moet wel weer alle gepolijste delen weer goed onderhanden nemen.
    De winter laat roch zijn sporen na, ondanks dat ik alles redelijk beschermd had.

Volgens mij moet je de karterdeksel gewoon kunnen verchromen. Zal wel niet goedkoop zijn.
    Fishtale is ook mooi.
    Die wilde ik in eerste instantie ook hebben.
    Maar was toen niet leverbaar voor de cello.

Heb je inmiddels al iets gepimpt?
    Zoja foto's

Greetz,

23 augustus 2011
    ja, ik heb er een klein windscherm, chroom valbeugelset, een chroom kentekenplaathouder, chroom zijstandaard en wimper koplampkapje op laten zetten bij de dealer waar ik hem besteld heb. Als alles gemonteerd is krijg ik bericht om hem af te halen deze week. Bagagedrager weet ik nog niet welke ik daar op ga zetten. Verder ga ik kijken waar ik een fishtail uitlaat kan krijgen die past. Verder ga ik eens kijken of er een chromerij in de buurt is waar ik nog wat kan laten verchromen. Ik vraag mij trouwens af of het chroom kapje van de ontsteking bij Rover ook niet op de sym past. Als ik hem binnen heb zal ik kijken om een paar foto's te maken. Tenminste als het niet regent natuurlijk.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piet san Bekijk bericht
    Piet san,
    Dit kapje past niet.
    Deze is een stuk groter dan op de sym zit.
    Vorig jaar heb ik er eentje meegenomen van Roverbikes om te proberen, jammer genoeg paste het niet.

Heb dit kapje met een chroomspuitbusje gespoten.
    Dit is natuurlijk niet hetzelfde, maar ziet er toch wel mooi uit.

Greetz,

23 augustus 2011
    Vandaag de scooter opgehaald. Loopt fantastisch maar helaas was het te slecht weer om eens lekker een stukje te gaan snorren. Met alle accesoires erop ziet het wel leuk uit. Ook het champagne kleurig spatbord ben ik zeer tevreden over. Dat geeft toch een wat andere look. Van de dealer dus direct naar huis en de scoot binnen gezet. Wachten op beter weer en de tijd genomen om de owner's manual door te lezen. Als het weer beter wordt zal ik een paar foto's maken. Jammer dat het kapje van Rover niet past, en nog veel meer jammer dat er zo weinig chroom accesoires voor de Sym te krijgen zijn. Mischien dat ik het kapje in metaal namaak en dan laat verchromen. Eerst maar eens een beetje rijden en wennen aan de scoot en in de tussentijd kijken voor een fishtail uitlaat.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Veel cruise plezier Piet!
    Nu maar hopen dat Pluvius binnenkort een tijdje op vakantie gaat!

(Pluvius is de bijnaam van de Romeinse oppergod Jupiter als regengever)

23 augustus 2011
    Bedankt Robbie. Van mij mag Pluvius wel op vakantie gaan. Hij heeft zijn best gedaan, de planten en het onkruid groeien al goed maar hij geeft geen mogelijkheid om tussen zijn buien door de schoffel er in te steken. Laat staan om even lekker te gaan toeren. Hopelijk wordt het vanaf het weekend beter.

23 augustus 2011
    Ik ben nu naar een jaar nog steeds zeer tevreden over de scoot. Hij heeft nu ongeveer 1250 km gelopen en is binnenkort toe aan zijn eerste beurtje. Het zijn weinig km na een jaar maar ik ben dan ook een mooi weer rijden en heb de scoot voor de fun. Inmiddels heb ik ook een verchromerij in de buurt gevonden waar ik de carterdeksel en wielen zou kunnen laten verchromen.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste