Wat is een Retro scooter !

Een retro scooter is een scooter die in de jaren 60 erg populair was (Honda produceerde deze scooter).tegenwoordig word deze nagemaakt, maar is geliefd door zijn comfort en uitstraling. Deze is zowel in een 25 km/h uitvoering als in een 45 km/h uitvoering leverbaar.

Op dit moment is de retro scooter erg populair in Nederland. De retro scooters zijn in opkomende markt, dit komt door de speciale uitstraling. Daarnaast zijn de scooters erg goedkoop door de grote import en geeft het een retro scooter veel positieve punten.

Retro scooters hebben vaak een breed stuur en vele chromen accenten in de body. Er zijn veel mogelijkheden voor deze scooter door er scooter accessoires aan toe te voegen. Deze scooter onderdelen pimpen de retro scooter op en maken er voor iedereen een uniek exemplaar van.

Technisch gezien werken alle retro scooters die China made zijn hetzelfde namelijk met het welbekende GY6 motorblok met een werking van 1 cilinder met 4 kleppen, wat met goede onderhoudsbeurten netjes zijn km's zal maken.

Omdat de scooters in een opkomende markt zitten en daarbij uit china komen, worden de scooters voor goede prijzen aangeboden.
Je kunt al een retro scooter rijden voor ca. 750,00 euro.
Welk merk men vervolgens kiest , is puur persoonlijk. Fosti-Benzou-AGM-Sym zijn slechts een voorbeeld

De vraag die men veelal van buitenaf stelt is of de kwaliteit wel goed is.

Deze vraag kan ik beantwoorden met ja!
Natuurlijk zijn er aandachtspunten en kan men deze scooters niet vergelijken met de welbekende merken die het 5 voudige aan geld kosten.

Maar voor nog geen €1000.00 heb je een stukje vooruitstaand techniek.
Wat een vrijheid geeft en een luxe aan rijcomfort.

Daarom rijden wij RETRO!

Op dit forum vind je alles netjes uitgelegd omtrent de in's en out's van body tot techniek.

En natuurlijk schroom zeker niet om erna te vragen.


Welkom in de wereld die RETRO heet.....