Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: Scooter op lpg!!!!

Scooter op lpg!!!!

Hallo vrienden,
    Hebben jullie er wel eens van gehoord "Scooter's op lpg gas dus" nou ik niet zag dit naar aanleiding van een topic over een uitlaat model "Fishtail"als je het geluid daarvan wilde horen werd je naar you tube verwezen nu was dat wel mooi maar helaas deze zit onder een motor gemonteerd en niet onder een scooter,een heel ander geluid,ik denk niet dat je dit kunt vergelijken met een scooter toch?,dus ik ging wat verder kijken en kwam dus dat filmpje tegen van scooter lpg interessant dat zeker.

P.S het filmpje wat ik gezien heb was wel van een Nederlandse scooterrijder.

"B"

(Klik op you tube en zoek naar scooter op LPG.)

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    Bedoel je deze? Klik--> Scooter op LPG

Ik heb daar ook wel eens over zitten denken, maar waar ik bang voor ben is dat de verdamper bevriest.. Bij auto's gaat daar namelijk ook koelvloeistof van de motor doorheen om bevriezen te voorkomen.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    Serieus,

denk dat dit voor andere vervoersmiddelen een optie is, maar een scooter die al 1 op 35-40 loopt !

ligt dan natuurlijk ook weer aan de prijs.
    dus wie een inbouw adresje heeft.
    Zal het eens navragen bij mijn inbouw adres voor de auto, kijken wat ze zeggen ;-)

had al een linkje gevonden: http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas...ters/index.htm

Gr,

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door robbie Bekijk bericht
    Bedoel je deze? Klik--> Scooter op LPG

Hoi Robbie,
    ja die bedoel ik,als je iets verder op die site gaat kijken (rechterzijde)dan staat er ook een filmpje (Italiaans) ook wel interessant.

Tegenwoordig kunnen ze veel hoor,techniek staat voorniets.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kremers Bekijk bericht
    Serieus,

ligt dan natuurlijk ook weer aan de prijs.
    dus wie een inbouw adresje heeft.

had al een linkje gevonden: LPG installaties voor scooters

Gr,
    Hoi kremers,
    Je heb gelijk ze worden wel geleverd in nederlend en als ik het goed gezien heb rond de 1600,-mooi toch,zal er bij mijn volgende scooter (al zal dat lang duren) eens aan denken,denk ik.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    €1600.00 voor 4 liter brandstof vind ik toch een hoop.

Benzine 1:35 oftewel afgerond 2.85 liter per 100 km kosten ca. €4.95 (Prijs €1.74 p/l)
    LPG 1:30 oftewel afgerond 3.35 liter per 100 km kosten ca. € 2.65 (prijs €0.79 p/l)

Per 100 km rijden is het verschil Benzine ==> LPG Een besparing van ca. €2.30 op gas. (dus gas is voordeliger)

als ik me niet mis reken dan moet je minimaal 65.000 km rijden om het bedrag van €1600.00 eruit te halen. en dan nog niet meegeteld het onderhoud/afschrijving e.d.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kremers Bekijk bericht
    1600.00 voor 4 liter brandstof vind ik toch een hoop.

Benzine 1:35 oftewel afgerond 2.85 liter per 100 km kosten ca. 4.95 (Prijs 1.74 p/l)
    LPG 1:30 oftewel afgerond 3.35 liter per 100 km kosten ca. 2.65 (prijs 0.79 p/l)

Per 100 km rijden is het verschil Benzine ==> LPG Een besparing van ca. 2.30 op gas. (dus gas is voordeliger)

als ik me niet mis reken dan moet je minimaal 65.000 km rijden om het bedrag van 1600.00 eruit te halen. en dan nog niet meegeteld het onderhoud/afschrijving e.d.
    Hoi kremers,
    Zo ver was ik nog niet gekomen,maar als ik het goed begrijp,goedkoop is wat anders.

Retro Club Expert
    23 augustus 2011
    Ik heb vorig jaar samen met Francescoli een scooter op gas zien staan bij een dealer. We vonden het beide wel een leuk gegeven maar we zagen het voordeel van besparing er ook niet in.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Die rekensom van kremers had ik ook gemaakt, ik blijf wel op benzine rijden;-)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door robbie Bekijk bericht
    Die rekensom van kremers had ik ook gemaakt, ik blijf wel op benzine rijden;-)
    Anders ik wel,waarvan acte.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste