Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: Apk voor scooters!!!!?

imported_nick-z0rr

Angry Apk voor scooters!!!!?

Scooter vrienden,
    Wat ik nu gelezen heb op de site van Scooter xpress lifestyle magazine,in Amsterdam willen ze de scooter overlast gaan aanpakken lees citaat,en men wil ook in Europees verband een APK gaan invoeren dan is het(iets) harder laten rijden van de scooter verleden tijd,want als de scooter harder rijdt dan de wettelijke snelheid,komt die niet door de keuring.

Graag julie mening hierover.

"B"

Kijk even op de site van http://www.scooterxpress.nl/

3 november 2011
    Alleen al met de scooters met een CDI zou dat al onuitvoerbaar zijn een apk invoeren, aangezien ik dan gewoon mijn standaard cdi zou terug plaatsen op de dag van de APK. Ze zouden al een blackbox moeten inbouwen op de scoot om op een afspraak bij een apk te meten dat ik mijn cdi heb terug gewisseld, en normaal met een 35km cdi rijd. Dat zie ik niet gebeuren, is veel te omslachtig.

Ouwe beunoloog
    In Europees verband zie ik het al helemaal niet gebeuren...., Nederland, Duitsland en Belgie hebben zgn regels met betrekking tot de snelheid voor brom en snor versies (denk aan bromfietspaden et.cetera), maar in de rest van Europa is dit niet het geval. Daar vind je dus ook niet van die achterlijke begrenzers op een scoot die in feite niks te maken hebben met een APK.

Hier zit ogenschijnlijk weer iemand achter van de fietserbond(lobby)... heeft wat horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Nee ik zie dit nog lang niet gebeuren...feit dat dit weer in Mokum verzonnen wordt zegt in mijn ogen al genoeg.

Ze zijn immers al jaren (structureel) bezig om de (door ons zo) geliefde scooters te weren uit de binnenstad (liefst in heel NL) onder leiding van een doorgeschoten geitenwollensokken opperhoofd!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ozzy Bekijk bericht
    Dat zie ik niet gebeuren, is veel te omslachtig.
    Ik deel die mening...., alleen al de kosten die dit met zich meebrengt....wie draait daar weer voorop denk je?!

Laten ze de scootersjonnies maar aanpakken i.p.v. (ons) oudere jongeren lastig te vallen met die belachelijke waanideeŽn.

23 augustus 2011
    Ik ben het volkomen met je eens. Ze moeten zich niet met ons oudere jongeren bemoeien en de scooter rijders met rust laten en niet de hele scooter en brommerhandel de nek omdraaien zoals ze eind 1960 gedaan hebben met hun helm plicht en hun geitenwollen sokken ideeŽn. De verkoop van scooter, brommer en snorfietsen en hun onderdelen en reparatie brengt ook weer een hoop werkgelegenheid mee.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    Piet, met 45Km/u of harder je hooft stoten doet errug veel pijn hoor!
    Ik heb het gedaan met 40Km/u met helm, ik was blij dat ik hem op had.
    Da's ook de reden dat ik 35 met m'n snorscooter hard zat vindt

Maar ik als aanstormend oudere jongere (bijna 46) heb het helmloze brommer rijden niet mee gemaakt..

Retro Club Expert chris's schermafbeelding
    7 februari 2011
    Ach hoe hard je ook rijd het doet altijd pijn Robbie.
    Ook ik heb vroeger wel eens ongelukjes gehad.
    1x met een zundapp met 130 km per uur.
    En 1x met een honda mb 110cc toen een taxi mij geen voorrang verleende en voor mijn neus in enne rechtsaf sloeg.
    Wat betreft die apk vind het maar wassen neus, want dan zorg je dat hij voor die apk standaard is.
    Dan komt hij wel door die keuring.
    Nee dan lijkt het mij slimmer om de duitse wetgeving te laten gelden in Nederland.
    Met 14 jaar een snorfiets en met 16 een 125 cc.
    Rijbewijs moet je hier als 16 jarige ook al halen voorts,dus dat maakt dan niet zoveel uit.

23 augustus 2011
    Ja Robbie, het doet altijd pijn ook toen. Ik wil met mijn scooter ook niet harder dan 35 kmh. Maar het blijft altijd opletten geblazen. Het hoeft niet altijd aan jezelf te liggen. Mijn dochter ging met haar Vespa over de moterkap van een automobiliste die niet oplette en zonder te kijken het fietspad opdraaide. Mijn dochter had haar helm op en was toch nog haar twee voortanden kwijt. Ze was toen net 16 en op die leeftijd is het uiterlijk heeeeeeel belangrijk. Gelukkig heeft ze er toen behalve een tijdelijk gedeukt ego verder niets aan overgehouden. Maar ik ben van de ouwe stempel en voel graag de wind door mijn schaarse haren.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    23 augustus 2011
    En dat is de reden waarom ik overdag op dat soort fietspaden met groot licht rij Piet, het lijkt wel of ze steeds meer haast hebben tegenwoordig, met als gevolg ze zien alleen de weg waar ze heen willen en zien het fietpad over 't hoofd.

23 augustus 2011
    Inderdaad, daarom ben ik ook van plan overdag het licht aan te houden. Trouwens met de auto heb ik ook altijd het licht aan overdag. Gezien worden is toch wel belangrijk want zeker op een scooter ben je zeer kwetsbaar.

Retro Club Expert kremers's schermafbeelding
    23 juni 2011
    Heb eens even nagezocht, maar ze zjn al sinds 2007 in de loop voor een APK op brommers.
    Denk zelf dat dit kabinet het ook niet zal invoeren.

Maar verbazen zal het niet, gezien ze overal geld uit willen slaan.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste