Discussie: Als je nu een nieuwe scooter zou mogen kopen welke zou het dan worden.

23 augustus 2011

Smile Als je nu een nieuwe scooter zou mogen kopen welke zou het dan worden.

Als je nu een nieuwe scooter zou mogen kopen welke gaat het dan worden. Blijft het dezelfde die je nu ook hebt, of kies je nu voor een andere en waarom.

bcs
    bcs is offline
    Retro Club Member bcs's schermafbeelding
    29 april 2011
    Een Bella Exclusive,

perfect scootertje, makkelijk te onderhouden.
    Leuke accessoires te verkrijgen.
    M.V.G. Benny

28 augustus 2011

Een mooie Sym Allo

Een Sym Allo met veel chroom. Gisteren net gekregen. Zeer mooi. Heb gehoord dat het een goede kwaliteit scooter is waar de onderdelen makkelijk voor te bestellen zijn, mocht het nodig zijn.

tukker47
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piet san Bekijk bericht
    als je twijfelt over een bami scooter en je bent zelf geen sleutelaar zou ik zo,n ding met een boog voor bij lopen

groeten ipie

23 augustus 2011
    Je zou toch denken dat nu na een aantal jaren alle kinderziektes eruit zouden zijn? En dat je gewoon zonder problemen van je scooter kunt genieten? Tenminste als je er zelf niet aan gaat zitten klooien en op tijd alle beurtjes laat doen bij je dealer?

tukker47
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piet san Bekijk bericht
    veel kinderziektes halen ze er bij de dealer nog snel effe uit
    en er zijn veel dealers in nederland maar pas op er zijn er genoeg die er geen verstand van hebben
    die van mij heeft nog geen dealer gezien ik doe alle onderhoud zelf aan de scooter want die beurtjes stellen niet veel voor piet
    ik zou trouwens geen scooter weer kopen
    ik heb nu een zundapp oldtimer van 1978 gekocht die momenteel helemaal gedemonteerd is om te laten spuiten

groeten ipie

23 augustus 2011
    Ja ipie, als je de scooter van je dromen hebt gevonden staat er inderdaad nog een veel moeilijkere keuze te doen. Het vinden van de juiste dealer! Als je pech hebt is er een scooterzaak in je omgeving maar die verkoopt geen Chinese scooters of/en wil er het onderhoud niet van doen. Soms zijn er autobedrijven die ook scooters verkopen (in sommige gevallen zijn het zelfs officiŽle dealers van een merk), maar dan vraag je je gelijk af of ze volgende maand niet op de verkoop van iets anders overstappen als de omzet van de scooters tegenvalt. In het andere geval weet je een goede dealer maar zit die 60 km of nog verder van jou af. Ikzelf ben al een flink aantal jaren uit het brommertijdperk dus wil het in het begin graag aan de dealer overlaten. Een ZŁndapp is een prachtige brommer, vooral omdat ik die met mijn 16e verjaardag in 1965 kreeg. Ik heb er veel plezier en sjans van de meiden mee gehad.

Retro Club Expert robbie's schermafbeelding
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piet san Bekijk bericht
    Ik heb er veel plezier en sjans van de meiden mee gehad.
    Die sjans komt weer terug Piet:serious business:

23 augustus 2011
    Ja, met een mooie retro moet dat haast wel. Ik heb nu de afgelopen weken veel verschillende "merken" scooters gezien, dealers bezocht en zoveel mogelijk trachten te lezen op oa dit forum. Uiteindelijk waren er 3 scooters over gebleven, de Habana van rover, de Znen Flash Legend en vanaf het begin de Sym Cello/Allo. De Habana van Rover viel als eerste van de drie af. De reden was dat de anderen beter en mooier afgewerkt waren. En ofschoon ik een hoge dunk heb gekregen van de dealer Rover Bikes, was het toch ook de afstand die mede bepalend was. Blijven over de Sym en de Znen. Waarbij ik emotioneel gezien een lichte voorkeur heb voor de Znen, omdat ik daar de kleuren, teller en wielen mooier van vindt. Rationeel gezien kies ik voor de de Sym Cello/Allo vanwege de degelijkheid en wellicht betere toekomst verwachtingen. En niet onbelangrijk is dat de officiŽle dealer in mijn woonplaats zit. Alhoewel ik de nieuwe kleuren van de Sym Allo te donker vindt. Als het voorspatbord straks in de passende lichte kleur (champagne)te krijgen is zal dat zal de pijn een stuk verzachten. Voorlopig wacht ik nog even het test rapport van Ouwe Beun af die de Znen Flash nog gaat testen in de praktijk. Ik wist trouwens niet dat het uitzoeken van een scooter zo moeilijk was.