Discussie: was het wel een goede aankoop !

23 juni 2011

Red face was het wel een goede aankoop !

Nou gisteren zijn we naar het duitse Monschau geweest met de snorrie !

onderweg kwamen we nog een ander stel tegen die ook een retro hadden, ff gepraat en toen besloten dat we met z'n 4ren naar monschau zouden gaan.

Echter viel me meteen op dat de op de fosti lijkende scooter van de ander veel beter doortrok en ietwat sneller reed.
    Bij navraag blijkt dat dit een orgineel exemplaar was met een 45 km/h module erin.
    Gelijk als de onze.

Onderweg heb ik de begrenzer toch maar ervanaf gehaald wat resulteerde in een hogere topsnelheid, maar eveneens een belabberde trekkracht met 2 personen.
    Het minste geringste heuveltje werden we afgeremd tot zo'n 20-25 km/h.

De duitse Himmelsleiter oftewel een redelijk stijle helling (zie onderstaande foto), kwam de andere partij met gemak omhoog met 20-25 km/h op de teller terwijl ik met 10 km/h op de teller tufte (moest oppassen anders zouden we omvallen). Echter het laatste stuk hebben we moeten lopen omdat de snorrie het niet trok !

Nu een dag later wilde ik weer van start, echter loopt en trekt snorrie nu helemaal niet meer en loopt de snor zowel met als zonder begrenzer max 40-45 km/h op de teller :shocked...again: (voorheen 55 km/h)

Wie herkent dit probleem?

Ben toch wel bang dat we hier in het heuvelland misschien toch een andere keuze hadden moeten maken of ???
    De scoot staat nu met 470 km op de teller bij de dealer voor de beurt!

Foto himmelsleiter!

imported_Tineke
    Wat een mooie weg is dat, tja daar heeft een scooter wel moeite mee.
    Maar denk er wel om dat als je veel rijdt je scooter heel snel niets meer waard is.
    Ik heb een scooter die heeft 2 jaar geleden 1500 euro gekost en daar heb ik een scherm en een koffer extra bij gekocht.
    Nu heb ik 15700 km gereden en hij is nog hooguit 200 euro waard, niet omdat hij 2 jaar oud is maar door de kilometers.
    Eigenlijk wel schandalig zo'n devaluatie van prijs.
    Nu na deze kilometers rijdt hij nog uitstekend en volgens mij moet hij nog veel meer kilometers kunnen draaien TOCH !!
    Wie weet er iets meer zinnigs te zeggen over een afschrijving van de scooter

Retro Club Expert chris's schermafbeelding
    7 februari 2011
    Hang er een ander blok onder en een nieuwe teller unit.
    Zorg dat roest en dergelijke weg zijn en verkoop je hem iets beter.
    Maar een retro die 2 jaar geleden € 1500,- koste koop je nu al voor onder de € 1000,- incl btw en rdw en op naam.

23 juni 2011
    waarde en afschrijving maken mij niks uit.
    als ie me niet meer zint over 2 jaar, dan geef ik hem desnoods weg.
    het is immers geen strop !

maar waar het hier om gaat is dat snorrie pas 1 week oud is en nu al gebreken vertoond !
    en of het dan 2 jaar volhouden is ?????

ScooterHulp Team
    3 januari 2010
    Hoezo gebreken vertoond?
    Eens scooter heeft een bepaald vermogen, dit kan gestimuleerd worden door de afstelling.
    Je kunt er bijvoorbeeld lichtere rolletjes/ trekveer in zetten waardoor hij iets sneller optrekt.
    Tenminste vroeger kond at altijd weetniet of dat bij de 4takt nog steeds zo is, maar je zou dit eens bij de dealer kenbaar moeten maken. Wellicht heeft hij een oplossing voor je.

Daarbij komt misschein nog een pijnlijk onderwerp, hoe meer gewicht er op een scooter zit hoe meer vermogen hij verliest. Asl je in je eentje er op zit is hij als het goed is ook iets feller als dat je er met zn 2tjes op zit.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door fizzzzle Bekijk bericht
    Hoezo gebreken vertoond?

haha !

qua gewicht heb je idd gelijk, maar ga ervanuit dat op een normale dagelijks gereden rechte weg de scooter niet zomaar van 55 km/h naar 40-45 km/h loopt.

ik heb idd gevraagd of er andere rollen in kunnen, dit zou kunnen, echter vervalt dan de garantie op het blok.

Maar heb hun de mogelijkheid gegeven te zoeken naar een oplossing.
    hij moest ook de 500 km beurt hebben en ze controleren meteen de kleppen e.d., nu maar ff afwachten !!