Discussie: Nederland = waterland

16 augustus 2010

Nederland = waterland

Nou is er gisteren erg veel regen gevallen en ben erg nieuwsgierig of er forum leden zijn welke dit weer hebben moeten trotseren, aldan wel of niet op hun retro?

Kortom ......
    Moest je gisteren door de regen?
    Heb je hierbij gebruik gemaakt van je scooter?
    Hoe was de situatie op de weg?

Ik moest gisteravond net na de regen bui mijn vriendin ophalen uit Hengelo.
    Ik ben met de auto gegaan.
    Verschillende straten stonden blank en/of waren afgesloten.
    Ondanks het slechte weer gingen er toch mensen de stad in i.v.m. Koop avond.
    Dit deden ze uiteraard met de auto m.a.g. Veel file leed.

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    Wel, ik kan met trots zeggen dat ik het weer heb getrotserd.
    Gistermorgen regende het al zo hard toen ik weg reed naar mijn werk.
    Ik kwam redelijk nat aan, ik moest door plassen heen waarbij ik in ieder geval niet mijn voeten op de grond durfde te zetten , omdat het water zo ongeveer 10 cm hoog stond op het fietspad.
    Smiddag naar huis was het nog erger, ik werd overspoeld door een golf regen water welke door een hard rijdende vrachtwagen werd opgeworpen.( asociaal gewoon )
    Bij thuiskomst was het net of ik een douche had genomen, er was geen draad meer droog aan mijn lichaam.
    Mijn scoot startte elke keer met 1 druk op de knop,

30 november 2009
    Ik ben 26 augustus 2010 met mijn Baotian door de enorme regen en zeer diepe plassen van naar mijn werk in Amsterdam gereden. Ondanks een regenpak met nog een tweede regenjas ben ik toch nog nat geworden.
    Het fietspad leek wel een sloot. Toen ik met (te hoge) snelheid een extra diepe plas in reed kwam mijn voorwiel los van de grond. Ik weet niet of het aquaplaning was of dat de onder kappen over de wateroppervlakte gingen en mij zo optilde? Gelukkig kon ik de scooter nog net onder controle houden, het achterwiel hield grip. De scooter bleef normaal werken, niets aan de hand.
    Mijn afstandbediening van het alarm zat in de zak van mijn regenjack, maar is er onderweg uitgevallen gelukkig snel teruggevonden: 10 cm onder de wateroppervlakte. Tot mijn verbazing werkte deze nog gewoon, de afstandbediening is blijkbaar waterdicht.
    Toen ik naar huis ging, was ik toch blij dat ik met de scooter was: Op de weg stond een enorme file, ik kon zo doorrijden :)
    Conclusie: Chinese scooters zijn behoorlijk waterproof!

Retro Club Member supervalk's schermafbeelding
    15 februari 2008
    He wat een leuke topic :)

Ook ik was de "pineut" om op mijn scooter naar het werk te moeten. Door de voorspellingen van de avond ervoor ben ik maar iets eerder opgestaan (4.30 uur i.p.v 5.00 uur) en heb direkt op buienradar gekeken omdat het droog was toen ik de gordijnen opende.
    Op de site van buienradar zag ik dat er een flinke bui aankwam en ben daarom eerder van huis gegaan en niet onterecht want net toen ik op mijn werk was begon het te regenen, niet te zuinig.

'S middags ben ik naar huis gereden in een miezerbuitje dus al met al mag ik van geluk spreken dat ik niet kleddernat ben geworden.

Groeten uit een droog Arnhem,

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    Gelukkig zijn er dus nog echte die-hards onder de clubleden.
    Die zich niet laten tegen houden door een druppel water .
    Even over de alarm, ik had mijn alarmschakelaar die aan mijn sleutelbos hangt eens per ongeluk in de bak met motor olie laten vallen ( stom )
    ik heb hem toen open gemaakt en onder de hete kraan schoongespoeld, daarna met fohn weer gedroogd en ja hoor , hij werkt nog steeds.

16 augustus 2010
    Geloof me, ik heb als 16 jarige het nodige regenwater getrotseerd.
    eenmaal in het bezit van autorijbewijs en auto, is het me niet meer overkomen.
    echter een aantal jaren later heb ik het motorrijbewijs gehaald en ook een Honda Shadow gekocht.
    nu is motor rijden echt genieten, en ben vaak in droog weer naar mijn werk gereden.
    maar ook net zo vaak nat geworden door de regen.
    en enkele keer zo erg dat zelf mijn onderbroek nog na geworden was.

nu ben ik echt een mooi weer rijder.
    dus als er ook maar kans op regen is, dan ga ik met de auto.
    en ik realiseer me terdege dat het een luxe keuze is die ik heb.
    en heb daarom respect voor de mensen die die keuze niet hebben en dus moeten.

des al niet te plus, is het de laatste dagen bar en boos geweest qua regen.
    en vind ik het fijn om te lezen dat de Bami scoots geen probleem met water hebben.
    ik schat dat het nog een week of 3 4 duurt eer ik mij Bami scoot kan bestellen.