Discussie: Pech onderweg

3 april 2010

Pech onderweg

Vandaag een stuk wezen touren met mijn vrouw.Zij heeft inmiddels ook haar eigen retro.Die van mij begon zo af en toe flink in te houden,maar na even te stoppen ging het weer een tyd goed.Tot na een kilometer of zestig stopte het ding er helemaal mee,en er stroomde benzine op de grond.Foute boel dus zadelbak eruit en kijken zag niets vreemds,carburateur eraf geschroefd en vlotterbak dacht dat ie overstroomde ofzo.Maar vlotter werkte prima sluit goed af.Nou alles maar weer inelkaar gezet en opnieuw proberen te starten.Terwijl ik dat deed stroomde de benzine weer op de grond,en mijn vrouw zegt er valt een schroefje op de grond.Na het één en ander goed bekeken te hebben hoort dat schroefje dus onder in het overloopslangetje van de vlotterbak.Dat was dus los getrilt en gelukkig niet onderweg verloren.Achteraf vond ik ook al dat de benzine meter wel heel erg snel naar leeg ging.Nadat ik het schroefje er weer in had gedraait starte de scoot weer en rijd weer super.

Retro Club Member supervalk's schermafbeelding
    15 februari 2008
    Hoi Petersnor, dat is mij nu ook al 2x overkomen beide keren was dat schroefje losgetrilt. Lastig zeker wanneer er geen tankstation in de buurt is waar je weer kunt tanken. Ik heb mezelf nu aangeleert om wanneer we gaan toeren altijd het schroefje te controleren en ook onderweg.

Zo zie je maar; Gedeelde smart is halve smart :) :)

gr. Martin

tukker47
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Supervalk Bekijk bericht

Zo zie je maar; Gedeelde smart is halve smart :) :)

gr. Martin
    beetje laat hihihih maar wat dacht je van een beetje locktite er aan

groeten ipie

3 april 2010
    Ja dat is een goed idee!Misschien voor nog wel meer onderdelen.:thumbsup:

16 augustus 2010
    of een veel voorkomend mannen gereedschap.
    NAGELLAK.