Discussie: Onderhoud en Schoonmaken

6 december 2008

Onderhoud en Schoonmaken

Ik heb nu wat dagen door de sneeuw en pekel gereden en mijn nieuwe retro van 2 weken oud en hij ziet er niet zo mooi meer uit :cry:

Het chroomwerk doe ik met Sonax Chromepolish en Siliconenspray.

Hoe maken jullie je bella50 schoon? Doe je dit met een hoge druk reiniger, of met een sopje en de hand???
    Rover Classic Snor 25km/ph ;-)

4 november 2008
    Hoewel we (nog) geen Bella hebben;

ik zou de hogedruk niet gebruiken; dat is funest voor alle lagers enz. overal spuit je het vet uit (áls dat er al in zit) en overal komt water in; dat is vrágen om problemen. :?

Wij wassen onze 3 motoren met een handwarm sopje (autoshampoo) en spoelen ze daarna af met veel schoon water.
    Bij onze (chinese) wedstrijd-Pitbike en onze (ook chinese) Monkey125 zijn we ERG voorzichtig met water bij de ontstekingsdelen. :idea:
    [url]http://mykosmio.blogspot.com/[/url]

25 augustus 2008
    Bij ons thuis zijn er 2 in gebruik. Emmertje met sopje en spons en dat is prima te doen.

In jouw geval zou ik met een tuinslang met water zeker eerste even goed afspuiten. Hert levert te weining kracht om schade aan het kunststof toe te brengen. Een hoge drukreiniger doet dat wel. Dat hebben we ondervonden aan onze tuinmeubelen. Hoewel dit zachter materiaal is dan de scoot's zou ik het niet op de scooters gebruiken.

Met afspoelen haar je veel zand en zo weg. Gebruik de spons ook zonder al te veel kracht en spoel hem goed uit.

Het klusje is echt zó gebeurd.

Succes,
    Ton