Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Discussie: Achterlicht

Achterlicht

Hallo mede Bella rijders/rijdsters,

In een aantal posts las ik over het achterlicht en de noodzaak er voor te zorgen dat de boutjes goed vast (blijven) zitten.

Nu heb ik gister even een blik op mijn Bella geworpen, maar als ik in de achterlicht steun kijk zie ik een metalen plaat met daarop vastgelaste boutjes. Kijk ik dan onder het scherm dan zie ik geen moertjes :roll: die ik eventueel vast zou kunnen draaien.

Zag ik ze over het hoofd, of heb ik weer een afwijkende scooter?

Retro Club Member wilger's schermafbeelding
    3 juli 2010
    je kan die moertjes eronder ook niet zien.
    Want om er bij te kunnen , moet je eerst de hele kap eraf halen.
    Komt omdat er binnen onder nog een tussen plaat op zit.
    Heeft mij ongeveer een uur of 2 gekost om het achterlicht in zijn geheel te vervangen.

Hai Wilger,

Bedankt voor de uitleg, mijn achterlicht zit gelukkig vast en hoeft ook niet vervangen te worden. Tenslotte heb ik de eerste tank nog niet leeg gereden. Maar als je halve scooter uit elkaar moet om erbij te kunnen, hoe kun je er dan met een minimum aan werk voor zorgen dat je achterlicht goed vast blijft zitten en niet los trilt? :?

imported_joskes
    Ik heb de oplossing,cement er omheen smeren en daarna veel aaien daar houd de bella wel van.
    Zowieso heel aardig zijn voor je bella van 50,deze dame is volledig op liefde ingesteld.

Hallo Joskes,

Dat aaien zit wel goed, dat cement lijkt me minder, het bederft de lijn denk ik. :( Maar alle gekheid op een stokje, ik reed vanmorgen over een geasfalteerde weg en die wegen zijn nooit helemaal aalglad, er zitten wat hobbeltjes in, maar nog steeds geen kinderhoofdjes.

Toen ik opzij keek zag ik de slagschaduw die mijn Bella in het ochtendlicht op de weg wierp en over de hobbeltjes die ik nam zag ik het achterlicht alle kanten op zwabberen. Toen flitste er door mij heen "dat kan nooit lang goed gaan".

Maar misschien is er wel over nagedacht, vleugels van een vliegtuig zwabberen ook zonder te breken.

De tijd zal het leren.

imported_joskes
    inderdaad zonder gekheid je hebt zeker een punt hier dat aandacht behoeft.
    Ik ga ook een zitten brainstormen hoe ik die unit wat stabieler kan gaan bevestigen :)

19 mei 2008
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Resorob
    Hallo Joskes,

Maar misschien is er wel over nagedacht, vleugels van een vliegtuig
    zwabberen ook zonder te breken.
    Ho
    tijd zal het leren.
    Hoi Reserob
    Dat was mij ook al op gevallen van het achterlicht en heb toen en gaatje geboord in het rek en achterlicht,Toen een boutje met moertjes aangebracht en bij de revetten rubbertjes aangebracht en daarna vastdraaien,schilt een hoop.
    Kijk maareens op het forum voor de foto
    Groetjes Geert

19 augustus 2008
    heb m'n achterlicht verkocht,deze vond ik wel wat slapjes :D
    Ik heb inmiddels een andere gekocht met led verlichting..deze zal ik nog gaan plaatsten hier..

eduard

achter licht?????

Hallo allemaal

Mijn vrouw vind dat ik wel een stevig achterlicht heb. :lol: :lol:

Mvg Ed

Viper,

Dat mooie LED achterlicht, heb je dat bij hetzelfde bedrijf besteld als die koplamp? Linkje misschien?

Trouwens, wat ik me afvroeg, ik heb die ombouw van jouw Bella een beetje gevolgd en vroeg me af wat jouw mening nu was over de constructie van onze scooters qua frame en duurzaamheid. Als iemand daar een onderbouwde mening over zou mogen hebben ben jij dit in mijn ogen, tenslotte heb je het hele ding gesloopt en weer opgebouwd.

Ben trouwens benieuwd hoe jouw Bella rijdt in vergelijking met een originele.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste